Ξεφορτώσου την κακή διάθεση μέσα σε 5 λεπτά (κι όμως, γίνεται)

Και τέλος στις ενοχλητικές σκέψεις.
Ξεφορτώσου την κακή διάθεση μέσα σε 5 λεπτά (κι όμως, γίνεται)

Υπάρχουν εκείνες οι μέρες  που ο ήλιος δεν λάμπει πάνω από το κεφάλι σου, τα πουλάκια δεν κελαηδούν και εσύ είσαι στην χειρότερη δυνατή διάθεση.

Κι αυτό συνήθως θα συμβεί εκείνη την στιγμή που πρέπει να φορέσεις το λαμπερό σου χαμόγελο και να μην δείξεις στιγμή ότι ιδανική συνθήκη είναι να χωθείς κάτω από το σεντόνι σου και να μην μιλήσεις σε άνθρωπο.

Σύμφωνα λοιπόν με νέες έρευνες, χρειάζονται απλώς 5 λεπτά για να φτιάξει η διάθεσή σου και… όλα ξεκινούν με ένα ψέμα.

Να τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Χαμογέλασε… με το ζόρι 

Προσποιείσου ότι για ελάχιστα λεπτά είσαι εντάξει και χαμογέλασε. Το ψεύτικο αυτό χαμόγελο σου, μπορεί πραγματικά να ανεβάσει την διάθεσή σου άμεσα.

Ξεφορτώσου την κακή διάθεση μέσα σε 5 λεπτά (κι όμως, γίνεται)
Επόμενο βήμα, το να ξεκινάς να πιέζεις σημεία του σώματός σου.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πιέζοντας με τα δάχτυλά σου το κεφάλι ή τους ώμους σου, βοηθάς τα κακά συναισθήματα να εξαφανιστούν.

Φάε κάτι

Κατά προτίμηση κάτι σε φρούτο, αφού δεν πρέπει να «μεταφράζουμε» το φαγητό ως κάτι επουλωτικό για την κακή μας διάθεση. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν στο να καλυτερεύσετε τη διάθεσή σας καθώς και να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Το να σου έρθει μια όμορφη μυρωδιά, μπορεί αυτόματα να σου ανεβάσει την διάθεση. Μόνο η μυρωδιά του πορτοκαλιού ή της λεβάντας, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει το άγχος και την κακή διάθεση, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μίλα στον εαυτό σου

Δώστε στον εαυτό σας μια μικρή στιγμή μαζί του και… μιλήστε του.

Η θετική συζήτηση με τον εαυτό σου, θεωρείται ψυχολογικός όρος και ναι μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

Συχνά, υπάρχει μια αρνητική φωνή στο κεφάλι μας, που τροφοδοτεί συνεχόμενα αρνητικά συναισθήματα αλλά ήρθε η ώρα να μπει για λίγο στο mute.