Τα 3 νησιά που επιμένεις να απορρίπτεις άδικα μάλλον έχουν πολλά να σου δείξουν

Δες τα με άλλο μάτι.
Τα 3 νησιά που επιμένεις να απορρίπτεις άδικα μάλλον έχουν πολλά να σου δείξουν

Της Μάρως Καρούση 

Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μας τα νησιά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με αυτό που ζητάμε την δεδομένη στιγμή.

Άλλα είναι για την απόλυτη διασκέδαση, άλλα για να χαλαρώσεις με φίλες, άλλα γνωστά ως ζευγαρόνησα και άλλα με πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Αυτά που θα ακολουθήσουν, είναι τα τρία πιο γνωστά νησιά με θρησκευτική αύρα, εκκλησίες που σου προκαλούν δέος και που αξίζει να θαυμάσεις. Δυστυχώς, πολύς κόσμος έχει παρασυρθεί από αυτήν τους την εικόνα, αποκλείοντας τα από όλα τα άλλα: Τα ξενύχτια, τη διασκέδαση, το καλό φαγητό και τις εξαιρετικές παραλίες.

Μέγα λάθος!

Πάτμος

Με βαριά θρησκευτική κληρονομιά, μέσα σε όλα της έχει και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη, ένα σημείο που έχει κηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και προστατεύεται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από την Καθολική εκκλησία. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island photography (@patmosisland) στις

Γιατί το νησί της Αποκάλυψης, είναι πραγματικά μια… αποκάλυψη. Το γραφικό της λιμανάκι, η Σκάλα, θα σε εντάξει με τον καλύτερο τρόπο στην πανέμορφη και γραφικότατη ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, με τα μικρά του μαγαζάκια και ταβερνάκια σε κάθε γωνιά.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει στην Πάτμο αναμφίβολα, είναι οι πολυθεματικές της παραλίες. Παραλίες για όλα τα γούστα, με άμμο, με βράχια, για οικογένειες, φίλους, ζευγάρια… Η Πάτμος τα έχει όλα για όλους.

Τήνος

Πώς γίνεται ένα νησί, που αποκαλείται ως το νησί της Μεγαλόχαρης, με την πιο επιβλητική εκκλησία της χώρας, να μην «κουβαλάει» θρησκευτικό χαρακτήρα;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tinos_aegean (@tinoscyclades) στις

Φυσικά και έχει άπλετο από αυτόν, αλλά άπαξ και το επισκεφτείς μια φορά απαλλαγμένος από παρωπίδες, η Τήνος θα γίνει το «the place to be».

Μαγικά χωριά, εξαιρετικό φαγητό, μοναδικές παραλίες και μια Χώρα που όσο και αν δεν το πιστεύεις, δεν κοιμάται ποτέ.

Σύμη

Με μοναδικά μοναστήρια και εκκλησάκια σε κάθε γωνιά της και η Σύμη έχει αποκτήσει αυτόν τον χαρακτήρα.

Όμως οι πανέμορφες και σχεδόν ανέγγιχτες παραλίες της, με λεπτό βοτσαλάκι και κρυστάλλινα νερά, τα τόσο όσο ήσυχα beach bars της με μουσικές που σε ταξιδεύουν, σε κάνουν πολύ γρήγορα να τα ξεχάσεις όλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luxury World Travel (@luxuryworldtravel8) στις

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε τις μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις του νησιού, με πρώτο και κύριο το πολύ διάσημο συμιακό γαριδάκι και τα συμιακά ακούμια, που θυμίζουν πολύ τους λουκουμάδες.