Tόσα χρόνια πλένεις το μαγιό σου λάθoς και ιδού η απόδειξη

Μάθε να το κάνεις σωστά.
Tόσα χρόνια πλένεις το μαγιό σου λάθoς και ιδού η απόδειξη

Η πρώτη μας κίνηση με το που γυρίζουμε από την θάλασσα, είναι να βγάλουμε το μαγιό μας και να το «απαλλάξουμε» αμέσως από τα αλάτια, που φυσικά και είναι καταστροφικά για αυτό, αφού μπορούν να το χαλάσουν σε χρόνο dt.

Με εμάς, όμως, πλέον να κάνουμε μηχανικές κινήσεις, είναι πολύ πιθανό αντί να κάνουμε κάτι σωστά ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο, να το χαλάμε ακόμη περισσότερο.

Ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Πρώτη μας κίνηση, όπως είπαμε είναι να ετοιμάσουμε το μαγιό μας για πλύσιμο. Όμως, για αρχή το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το στύβουμε πάρα πολύ για να στεγνώσει.

Δεν πρέπει να το αφήσεις σαν κουβάρι, αλλά να το απλώσεις, γιατί αν δεν ακολουθηθεί αυτό θα αναπτυχθούν βακτήρια.

Tόσα χρόνια πλένεις το μαγιό σου λάθoς και ιδού η απόδειξη

Μια φορά την εβδομάδα – ή και στις 4 μέρες- καλό είναι να βάζουμε και λίγο απορρυπαντικό. Πιο αναλυτικά, παίρνεις δύο λεκάνες με κρύο νερό. Στην μια προσθέτεις λίγες σταγόνες από απορρυπαντικό και αφήνεις τα μαγιό να μουλιάσουν για 3 – 5 λεπτά.

Μετά, τα βγάζεις από εκεί και τα τοποθετείς στην δίπλα λεκάνη που έχει το καθαρό νερό και τα ξεπλένεις. Τα στύβεις πάρα πολύ καλά και τα απλώνεις για να στεγνώσουν.

Μέγα λάθος που κάνουν πολλές από εμάς, ειδικά πριν πάμε διακοπές και θέλουμε όλα τα μαγιό μας να πλυθούν με μιας, είναι να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο. Έτσι, καταστρέφεται εντελώς η ελαστικότητα του και κατ’ επέκταση το μαγιό σαν item.