Το «κρυφό» μέρος της Κρήτης που θυμίζει Παράδεισο

Απαγορεύεται να μην έχεις πάει.
Το «κρυφό» μέρος της Κρήτης που θυμίζει Παράδεισο

Της Μάρως Καρούση 

Η Κρήτη είναι αναμφίβολα από τους πιο must προορισμούς για κάθε καλοκαίρι, αφού οι φανατικοί θαμώνες της, βουλιάζουν κάθε νομό του νησιού, με αποτέλεσμα η πληρότητα να είναι στο full από πολύ νωρίς.

Τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλας, είναι σίγουρα εξαιρετικοί προορισμοί, το καθένα με τα ατού του, ώστε να περάσεις σίγουρα κάποιες από τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου.

Η Κρήτη όμως, είναι ένα τεράστιο νησί, με άπειρους μικρούς «θησαυρούς» που κανείς δεν σου έχει προτείνει, γιατί φυσικά ξέρουν εξαιρετικά λίγοι.

Ένας από αυτούς είναι το Κουφονήσι, ένα μαγικό, παραδεισένιο μέρος στο Λιβυκό Πέλαγος, λίγο πιο νότια από το νομό Λασιθίου.

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο;

Διαθέτει 36 παραλίες, με τα νερά της καθεμίας να είναι καλύτερα από της άλλης. Λεπτή άμμος και μια θάλασσα που καθρεπτίζεσαι με κάθε λεπτομέρεια.

Γαλαζοπράσινα νερά με μια θέα που σου κόβει την ανάσα, το Κουφονήσι στην Κρήτη δεν έχει μόνιμους κατοίκους, αλλά το καλοκαίρι, λαμβάνει τόσο ζωή και ενέργεια από τους «εκλεκτούς» που το γνωρίζουν και το επιλέγουν, που του αρκεί για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στην παραλία Καμαρέλλες, ένα σημείο που σου κόβει την ανάσα, αφού όποιος είναι λάτρης των καταδύσεων, μπορεί με την μάσκα του να δει μέρη από κίονες μέσα στην θάλασσα, αφού βρίσκεται δίπλα στο αρχαίο θέατρο.

Σίγουρα, πάντως, δεν είναι εκείνο το μέρος της Κρήτης που θα πιείς τα ποτά σου στα beach bars και θα αράζεις όλη μέρα σε μια ξαπλώστρα.

Το Κουφονήσι δεν έχει δέντρα για σκιά και ιδιαίτερα οργανωμένες παραλίες, εφόσον απευθύνεται στους γνήσιους λάτρεις της αγνής ομορφιάς της φύσης και τους εραστές της πιο γαλήνιας καλοκαιρινής περιπέτειας.

Συνεπώς… οργανώσου κατάλληλα και ζήσει το απόλυτο στα καταγάλανα νερά…