Βάζεις κιλά; Φταίει (και) η διακόσμηση της κουζίνας σου!

Να κι ένας παράγοντας που δεν είχαμε υπολογίσει.
Βάζεις κιλά; Φταίει (και) η διακόσμηση της κουζίνας σου!

Της Μάρως Καρούση 

Ας ξεκινήσουμε με το ότι σίγουρα η κουζίνα δεν είναι όπως ήταν παλιά, δηλαδή αποκλειστικά για να τρως και να φεύγεις.

Σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν πολυχώρο που μαζεύεται η οικογένεια, ή κάθεσαι και μόνη σου, με σκοπό να χαλαρώσεις στην τηλεόραση ή στο laptop σου και φυσικά, να φας.

Και εδώ ακριβώς είναι που έρχεται και το βασικό μας πρόβλημα. Το ότι η κουζίνα έχασε την βασική της σημασία και μετατράπηκε στον αγαπημένο σου χώρο, της έδωσε το «έδαφος» να σε ωθήσει στο να τρως όλο και περισσότερο, ή μάλλον καλύτερα στο να «τσιμπάς».

Υποσημείωση του παραπάνω προβλήματος, είναι η εξέλιξη μιας κουζίνας, με κάθε λεπτομέρεια της πια, να βρίσκεται στην απόλυτη εντέλεια και όλα να είναι το ένα δίπλα στο άλλο, νεροχύτης, ψυγείο και φούρνος.

Έρευνες λοιπόν έρχονται και μας κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο, αναφέροντας πως αποδείχθηκε ότι όσο πιο κοντά βρίσκονται αυτά μεταξύ τους, τόσο περισσότερο τρώμε!

Βάζεις κιλά; Φταίει (και) η διακόσμηση της κουζίνας σου!

Και δυστυχώς η σκευωρία της κουζίνας δεν τελειώνει εδώ, αφού περνάμε στο κεφάλαιο ψυγείο, το οποίο πλέον κοντεύει να φτάσει σε μέγεθος και την ίδια την κουζίνα σαν δωμάτιο. Υπερτεράστια ψυγεία με εθιστικά φώτα, σε ελκύουν όλο και πιο πολύ στο να τα ανοίγεις και να χάνεις κάθε έλεγχο του τί τελικά ήθελες να φας.

Πώς θα αντισταθείς σε όλο αυτό;

Κράτα σημειώσεις:

  1. Φτιάξε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα έχει συγκεκριμένες ώρες, ώστε  τις υπόλοιπες να μην υπάρχει δικαιολογία για να βρίσκεσαι στην κουζίνα.
  2. Προσπάθησε να απομακρύνεις το τραπέζι από το ψυγείο σου. Αυτή η μικρή κίνηση θα σε βοηθήσει ψυχολογικά όσο δεν φαντάζεσαι.
  3. Όταν μαγειρεύεις, μην ανοίγεις συνεχώς το ψυγείο για να παίρνεις τα υλικά σου. Πάρε τα όλα μια και καλή, πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα.