Ο μύθος καταρρίπτεται: Τι ισχύει τελικά για τα νησιά που πας και χωρίζεις

Η Μήλος και η Σαντορίνη είναι πλέον «ασφαλείς» προορισμοί.
Ο μύθος καταρρίπτεται: Τι ισχύει τελικά για τα νησιά που πας και χωρίζεις

Της Μάρως Καρούση 

Είσαι με παρέα και σε ρωτούν πού θα πας διακοπές με τον αγαπημένο σου. Δαγκώνεσαι, κουνιέσαι νευρικά στην καρέκλα και μέσα στην αμηχανία απαντάς «Ε, λέμε να πάμε στην Μήλο».

Κι εκεί αρχίζει το πάρτι, αφού η πρώτη απάντηση που θα λάβεις θα είναι το κλισέ «Εκεί πας και ή παντρεύεσαι ή χωρίζεις».

Γιατί, όμως, έχει βγει αυτή η φήμη; Σίγουρα το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε πώς προέκυψε και γιατί αμαυρώσαμε τόσο πολύ την φήμη της μαγικής Μήλου και της υπέροχης Σαντορίνης, με αυτά τα δύο νησιά να κρατούν το μεγαλύτερο «βάρος» αυτού του κλισέ.

Ένα ζευγάρι, άλλωστε, δεν θα αναζητήσει φυσικά το απόλυτο πάρτι και τα ποτά μέχρι πρωίας. Θα προτιμήσει λίγο πιο προσωπικές διακοπές, με χαλάρωση, όμορφα τοπία και ζηλευτές παραλίες, με την Μήλο και την Σαντορίνη να εκπληρώνουν τις επιθυμίες του στο έπακρο.

Ο μύθος καταρρίπτεται: Τι ισχύει τελικά για τα νησιά που πας και χωρίζεις

Ο μύθος αυτός λοιπόν έχει προκύψει από τον ίδιο του τον κανόνα. Εφόσον αυτά τα νησιά αποτελούν ιδανικούς ζευγαρότοπους, με ένα συντριπτικό ποσοστό του 80% να είναι ζευγάρια, η λογική λέει πως ή θα παντρευτούν ή θα χωρίσουν, καθαρά στατιστικά. Και το θέμα είναι πως ένα ζευγάρι μπορεί να χωρίσει μετά από δύο, τρία χρόνια που επισκέφτηκε ένα από τα παραπάνω νησιά, αλλά και πάλι  να τα «κατηγορήσει» για τη διάλυση της σχέσης του.

Το βασικότερο είναι να σταματήσουμε να είμαστε προκατειλημμένοι και να αφεθούμε με τον αγαπημένο μας, να γίνουμε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας που μπορεί να σου δώσει η παραλία του Σαρακίνικου στην Μήλο και φυσικά του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος στην Σαντορίνη.

Και ό, τι είναι να γίνει… θα γίνει!