Της Μάρως Καρούση 

Φέρε στο μυαλό σου για λίγο την λέξη «Μύκονος». Πέρα από το ότι σπάνια μπορείς να το σκεφτείς χωρίς τα συνεχόμενα «οοο» στην τελευταία συλλαβή, αυτά που θα σου έρθουν αυτόματα είναι, πάρτι, ποτά και 8.000 € η μερίδα με τα καλαμαράκια.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται λίγο πιο μακριά από αυτά, γιατί εντάξει, φυσικά και ισχύουν, όμως δεν είναι ο κανόνας που δεν χωράει αμφισβητήσεις και συνεχείς ανακαλύψεις γύρω από το πιο διάσημο νησί της χώρας μας.

Κακά τα ψέματα, η Μύκονος πάντα θα εκπροσωπεί το ultimate καλοκαιρινό και συνεχόμενο πάρτι, όμως δεν είναι μόνο αυτό, αφού ακόμα και αν είσαι μόνιμος θερινός της θαμώνας, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν σου είπε κανείς.

Η αρχιτεκτονική της 

Μπορεί ποτέ να μην στάθηκες λίγο παραπάνω στο πώς είναι δομημένο και χτισμένο το νησί, όμως οι πιο διάσημοι αρχιτέκτονες του κόσμου, στάθηκαν. Και όχι λίγο παραπάνω, αλλά πολύ.

Συγκεκριμένα ένας από τους πιο δημοφιλείς o Le Corbusier έχει πει την φράση «Αν δεν έχεις δει τα σπίτια και την αρχιτεκτονική της Μυκόνου, δεν μπορείς να θεωρείσαι αρχιτέκτονας».

Τα οφείλει -σχεδόν- όλα στη Δήλο

Μπορεί να έχει την πιο ζηλευτή αίγλη των νησιών μας, όμως τον κοσμοπολίτικο αέρα που απέκτησε, τον οφείλει στην Δήλο, με τους Αθηναίους να την επισκέπτονται για αρχαιολογικές ανασκαφές και να κάνουν και μια στάση στην ταπεινή τότε Μύκονο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Debs ? (@crystalchickadee) στις

Τα μεταλλεία της 

Εάν κατευθυνθείς βορειοανατολικά της Μυκόνου, θα βρεθείς σε ένα μαγικό τοπίο.

Εγκαταλελειμμένα μεν, πανέμορφα δε, τα παλιά μεταλλεία της, σχηματίζουν μια μοναδική εικόνα που δεν θέλεις να χάσεις.

Ο φούρνος του Γιώρα 

Από τον 17ο αιώνα, ο ξακουστός φούρνος του Γιώρα, αποτελεί πλέον ένα ιστορικό σημείο του νησιού.

Χτισμένος σε ένα ψηλό πέτρινο κτίριο, που στο κέντρο του έχει το ζυμωτήριο και τον ξυλόφουρνο που λειτουργούν ακόμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Search-out-the-light (@danzamayhem) στις

Νησί του Μπάου 

Αποτελεί ένα αρκετά άγνωστο μέρος της Μυκόνου και πρόκειται για την βραχονησίδα του Αγίου Γεωργίου.

Εάν θέλεις να πας, θα κατευθυνθείς δυτικά της χώρας κοντά στον Κάβο του Διακόφτη και η αλήθεια είναι πως πρέπει να θελήσεις να πας, αφού το τοπίο, τα νερά και η μαγική ενέργεια αυτού του χώρου, θα σε δικαιώσουν όσο δεν φαντάζεσαι.