Σήμερα φτιάχνουμε το πιο υγιεινό και νόστιμο παγωτό γιαούρτι

Για τα παιδιά και όχι μόνο.
Σήμερα φτιάχνουμε το πιο υγιεινό και νόστιμο παγωτό γιαούρτι

Το καλοκαίρι συνεπάγεται τρία πράγματα: Ήλιο, θάλασσα και παγωτά, με εμάς σήμερα να φτιάχνουμε το τρίτο στην πιο υγιεινή, θρεπτική και light εκδοχή του.

Το να φτιάξεις παγωτό και δη αυτό που θα επιχειρήσουμε εμείς σήμερα, παγωτό ξυλάκι δηλαδή, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά με τα ακόλουθα βήματα, όχι μόνο θα το φτιάχνεις με το που θέλεις κάτι γλυκό, αλλά θα το λατρέψουν και τα παιδιά, αφού θα «ξεγελαστούν» πως πρόκειται για το πιο… fancy ξυλάκι.

Τι είναι στην πραγματικότητα;

Στην ουσία μιλάμε για γιαούρτι με φρούτα στην μορφή του παγωτού.

Τι θα  χρειαστείς

Θα χρειαστείς δύο με τρία κεσεδάκια γιαούρτι, ανάλογα με την ποσότητα που θέλεις να φτιάξεις και δύο μπολ με κομμένα φρουτάκια εποχής, ό,τι θέλεις, νεκταρίνια, φράουλες, κεράσια, βερίκοκα και μία κουταλιά της σούπας μέλι.

Για μετά θα χρειαστείς, ποτηράκια μιας χρήσης και ξυλάκια για παγωτό.

Εκτέλεση

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Μετά, το χωρίζεις σε ίσες μερίδες και το τοποθετείς στα πλαστικά σου ποτηράκια. Τα καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και στο κάτω μέρος τους, περνάς το ξυλάκι και τα τοποθετείς στην κατάψυξη.

Τα αφήνεις εκεί, για περίπου 6 – 8 ώρες και τα σπιτικά παγωτά σου με γιαούρτι και φρούτα είναι έτοιμα για να τα γευτείς, αλλά και για να… κλέψεις τις εντυπώσεις.