Δόντια που πέφτουν και άλλα: Τι προδίδουν για την ψυχολογία μας τα τρία θεωρητικά πιο άσχημα όνειρα

Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις.
Δόντια που πέφτουν και άλλα: Τι προδίδουν για την ψυχολογία μας τα τρία θεωρητικά πιο άσχημα όνειρα

Της Μάρως Καρούση

Οι άνθρωποι ερμηνεύουν τα όνειρα εδώ και αιώνες, με την επιστήμη να κάνει «γενναία» βήματα προς τα εμπρός και να στοχεύει στο να βρει κάνει μια συσχέτιση μεταξύ των ονείρων και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Οι ψυχολόγοι συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι τα όνειρα μας, μπορούν να μας πουν σημαντικά γεγονότα για τη ζωή μας και τι συμβαίνει στο υποσυνείδητό μας την ώρα που κοιμόμαστε.

Πολλοί από εμάς έχουμε παρόμοια όνειρα, που μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για το τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτά τα όνειρα επανεμφανίζονται συχνά ή περιστασιακά και λαμβάνουν χώρα λόγω των προσωπικών καταστάσεων στη ζωή μας. Προσπαθούμε, λοιπό,ν μέσω των ονείρων μας, να επεξεργαστούμε προβλήματα από τη ζωή μας αν δεν καταφέρουμε να το κάνουμε, όντας ξύπνιοι.

Ορμώμενοι λοιπόν από αυτό, πάμε να δούμε τι λέει η επιστημονική κοινότητα μέσα από έρευνες, για την σημασία των ονείρων μας. 

#Πτώση

Τα όνειρα που μας δείχνουν ότι πέφτουμε από κάπου, σηματοδοτούν ένα αίσθημα απώλειας ελέγχου στη ζωή μας. Σα να λέμε ότι μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε πολλές ευθύνες που σας βαραίνουν και δεν μπορείτε να τους ξεφύγετε.

Δόντια που πέφτουν και άλλα: Τι προδίδουν για την ψυχολογία μας τα τρία θεωρητικά πιο άσχημα όνειρα

#Δόντια που πέφτουν ή θάνατος

Όταν βλέπουμε όνειρα για τα δόντια μας να πέφτουν ή να αποσυντίθενται, δείχνει έλλειψη αυτοεκτίμησης, αφού το χαμόγελό μας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι άνθρωποι παρατηρούν για μας.
Όσον αφορά στα όνειρα για τραυματισμό ή θάνατο, συχνά υποδηλώνουν συναισθήματα ανησυχίας για το ότι περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν οι αγαπημένοι μας άνθρωποι.
Αλλά κατά βάση, μπορεί να είναι μόνο ο τρόπος σκέψης του εγκεφάλου μας για το μέλλον και η προετοιμασία για αλλαγές που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

#Εγκυμοσύνη

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να έχουν τέτοια όνειρα, με τον ψυχολόγο David Bedrick να δηλώνει: «Η εγκυμοσύνη συμβολίζει κάτι νέο που αναπτύσσεται μέσα μας».

Αυτό το όνειρο δείχνει ότι «γεννάτε» νέες ιδέες και δημιουργίες στον κόσμο.