Ραντεβού από τα social media: Αξίζει τελικά;

Εξέλιξη ή κατάντια των σχέσεων;
Ραντεβού από τα social media: Αξίζει τελικά;

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε το πιο κατακριτέο κεφάλαιο των σύγχρονων σχέσεων και αυτό δεν είναι άλλο από τις γνωριμίες μέσω των social media.

Το να γνωρίζεις ένα άτομο μέσω του Facebook ή του Instagram, είναι κάτι που δεν υπακούει στις ρομαντικές συνειδήσεις του «aγόρι γνωρίζει κορίτσι», αλλά μήπως τελικά ήρθε η ώρα να το εξετάσουμε και από ένα διαφορετικό πρίσμα;

Μήπως τελικά η γνωριμία μέσω των social media, είναι η λίγο πιο σύγχρονη μορφή του «γεια σου» σε ένα μαγαζί;

Χωρίς να θέλουμε να απομονώσουμε την ανθρώπινη επικοινωνία στα τεχνολογικά και μιντιακά στεγανά σε καμία περίπτωση, η κριτική που έχει δεχθεί η γνωριμία μέσω των social, είναι ενδεχομένως πιο σκληρή από όσο της αξίζει, αφού φυσικά και ενέχει τους προφανείς κινδύνους, όμως με την κατάλληλη προσοχή και φυσικά του να δεχτείς να γνωρίσεις κάποιον σε δημόσιο χώρο, μπορεί να λειτουργήσει.

Ραντεβού από τα social media: Αξίζει τελικά;

Η επικοινωνία από αυτά τα μέσα, δίνει όμως και το «δώρο» της ευκολίας.

Το να δεις έναν άνθρωπο έξω ή ακόμα και σε σχετικά κοινή παρέα, χωρίς όμως να έχετε το απόλυτο interaction, σε μια άλλη εποχή θα έμενε εκεί.

Σήμερα, με ελάχιστες πληροφορίες, μπορείς να τον βρεις, να του μιλήσεις, να κανονίσεις να βγεις μαζί του και να εξελιχθεί ακόμα και  στον έρωτα της ζωής σου. Εντάξει, μια μικρή υπερβολή για να ισχυροποιήσουμε το επιχείρημά μας, αλλά ακόμα και σε μία από τις χίλιες περιπτώσεις να τύχει, δεν είναι μαγικό;

Το να δεις κάποιον έξω, να παίξετε με τα μάτια, να σου χαμογελάσει και να έρθει τελικά να σου μιλήσει, είναι μια στιγμή της ανθρώπινης και ερωτικής ύπαρξης, που όμοια της δεν θα υπάρξει, όσο και να περάσουν τα χρόνια, οι γενιές και οι ιδέες.

Το να κατακρίνεις όμως τόσο σθεναρά, μια αναγκαστική εξέλιξη των πραγμάτων όπως είναι η επικοινωνία και γνωριμία μέσω των social media, δεν ισοδυναμεί με το ότι δεν μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα.

Και στην περίπτωση που δεν σε ελκύει καθόλου ο άλλος, μένεις σταθερή στα πιστεύω σου. Στην περίπτωση όμως που σου ‘κανε αυτό το κλικ, τι κάνεις;