Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το αγαπημένο πρωινό όλων μας – Πόσο μας παχαίνει;

Μάθε τις πραγματικές του θερμίδες.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το αγαπημένο πρωινό όλων μας - Πόσο μας παχαίνει;

Έχει αντέξει στην πάροδο των χρόνων και των απανταχού πρωινών και brunch, κρατώντας την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά μας.

Φυσικά και μιλάμε για το πολύ διάσημο κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο όσα pancakes και αυγά ποσέ και αν περάσουν, θα είναι πάντα το πιο εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό πρωινό μας.

Και ενώ είναι από εκείνα τα πρωινά που αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις περιόδους που προσέχουμε λίγο παραπάνω την διατροφή μας, έχει κατηγορηθεί πως δεν είναι όσο υγιεινό και «αθώο» όσο πιστεύουμε πως είναι.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και πιο πολύ για να αποκαταστήσουν την φήμη του, έρχονται ειδικοί διατροφολόγοι και μας αποκαλύπτουν όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για το αγαπημένο μας κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Σημείωση στα παρακάτω, είναι πως τεράστιο ρόλο παίζουν ο μεταβολικός ρυθμός που έχει ο καθένας μας και φυσικά, με το τι συνδυάζουμε το κουλούρι μας.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το αγαπημένο πρωινό όλων μας - Πόσο μας παχαίνει;

Η πιο απλή μορφή του, αυτό δηλαδή με το σουσάμι που έχει βάρος σχεδόν 30 γραμμάρια, έχει 110 θερμίδες, ενώ αυτό που έχει 60 γραμμάρια, περίπου 250 θερμίδες.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως δεν αποτελεί το πιο light πρωινό που μπορείς να επιλέξεις, αλλά ανάμεσα σε όλα τα άλλα, κερδίζει έδαφος αφού έχει και μεγάλη θρεπτική αξία, οπότε το να καταναλώνεις ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης την ημέρα, δεν πειράζει καθόλου.

Φυσικά, να σημειώσουμε πως αν επιλέξεις ένα κουλούρι ολικής άλεσης, οι θερμίδες μειώνονται κατά πολύ και είναι και πολύ καλύτερο για τον οργανισμό!