Αυτό το λαχανικό είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα

Και όχι μόνο.
Αυτό το λαχανικό είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα

Της Μάρως Καρούση

Το παντζάρι είναι οριακά, το πιο υποτιμημένο λαχανικό στον κόσμο.

Ενώ πολλοί άνθρωποι το συνδέουν με ό,τι κόκκινο λαχανικό υπάρχει, το παντζάρι, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από οφέλη ομορφιάς και λάμψης.

Ως ρίζα, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες, φυτοθρεπτικά συστατικά και φλαβονοειδή που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τη ζωή μας. Πέρα, όμως, από τα απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό μας, τα παντζάρια λειτουργούν μοναδικά και στο δέρμα μας.

Πώς;

Ιδανικά για αντιγήρανση του δέρματος

Κανένας από εμάς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείχνει το δέρμα μας καλύτερο.

Με τα παντζάρια, αυτό μπορεί να συμβεί, αφού θα «καθαρίσετε» αποτελεσματικά τις κηλίδες του δέρματός σας, τα σκοτεινά σημεία, τις λεπτές γραμμές και παρόμοια σημάδια γήρανσης.

Αυτό το λαχανικό είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα

Διατηρούν την υγεία του δέρματος

Το μαλακό και εύπλαστο δέρμα είναι κάτι που επιθυμούν να έχουν πολλοί άνθρωποι. Τα θρεπτικά συστατικά, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που έχουν τα παντζάρια, οδηγούν στην αποσκλήρυνση του δέρματος.

Αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου

Η παραγωγή κολλαγόνου είναι ένα σημαντικό plus που παίρνουμε από τα παντζάρια, καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο κρατά το δέρμα μας νέο.

Καθώς το παντζάρι συμβάλλει εξαιρετικά θετικά στη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα, όσο περισσότερο τρώτε, τόσο καλύτερη είναι και η υγεία του δέρματός σας.