Έρευνα αποκάλυψε αυτό που δεν θέλεις να ακούσεις για τις σχέσεις

Παρόλα αυτά, δεν σοκαριστήκαμε.
Έρευνα αποκάλυψε αυτό που δεν θέλεις να ακούσεις για τις σχέσεις

Της Μάρως Καρούση

Πολλά έχουν ακουστεί για τις μακροχρόνιες σχέσεις και τα ενδεχόμενα «κουσούρια» που μπορεί να μας αφήνουν, με βασικότερο αυτό που θα μας παρουσιάζει η παρακάτω έρευνα.

Στο Πανεπιστήμιο του Central Queensland στην Αυστραλία, εξετάστηκαν 15.000 άνθρωποι, οι οποίοι διατηρούσαν μακροχρόνιες σχέσεις. Και ενώ όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι φέρονται να στρέφονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και όσον αφορά στην άσκηση αλλά και στην διατροφή, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά μακριά από αυτό.

Όσοι δήλωσαν πως οι σχέσεις τους ήταν ευτυχισμένες και περνούσαν καλά μέσα σε αυτές, ζύγιζαν κοντά στα 6 κιλά περισσότερα από όσους ήταν ελεύθεροι!

Έρευνα αποκάλυψε αυτό που δεν θέλεις να ακούσεις για τις σχέσεις
Βέβαια, τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν ακόμα περισσότερο, γιατί τα ζευγάρια φάνηκε να καταναλώνουν σχεδόν αποκλειστικά σπιτικό φαγητό, λαχανικά και φρούτα και να αποφεύγουν αλκοόλ, κάπνισμα και προπαρασκευασμένες τροφές.

Αυτό δεν αναιρεί πως η καθιστική ζωή είναι απόλυτο στοιχείο της καθημερινότητάς τους, αλλά πάνω από όλα πως δεν δείχνουν έντονο ενδιαφέρον στο να προσέξουν την εικόνα τους, ώστε να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο.

Για αυτό και όταν αποφασίζουν να φάνε κάτι φαινομενικά «κακό» θα το κάνουν χωρίς τύψεις και δεν θα κάνουν και καμία προσπάθεια για να ισορροπήσουν αυτή την παρασπονδία τους, με κάποια αποτοξίνωση ή και γυμναστική.

Έτσι, δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως όταν ένας από τους δύο ξεκινάει να χάνει το ενδιαφέρον του για τον σύντροφό του, αρχίζει να προσέχει την εικόνα του, την διατροφή του και κατ’ επέκταση να χάνει κιλά…