Η δίαιτα της χούφτας: To νέο διατροφικό trend που μας υπόσχεται να μην πεινάσουμε ποτέ

Από την Δανέζα διατροφολόγο Suzy Wengel.
Η δίαιτα της χούφτας: To νέο διατροφικό trend που μας υπόσχεται να μην πεινάσουμε ποτέ

Της Μάρως Καρούση

Αποτελεί το απόλυτο trend όσον αφορά στις διατροφικές συνήθειες αυτή την στιγμή στο εξωτερικό και είναι γνωστή ως Scandi Sense Diet, ή πολύ πιο απλά, ως η «δίαιτα της χούφτας».

Την εμπνεύστηκε η πολύ διάσημη διατροφολόγος από την Δανία, Suzy Wengel η οποία ως τρανό παράδειγμα ότι η συγκεκριμένη δίαιτα λειτουργεί όντως, έχασε 38 κιλά σε διάστημα ενός χρόνου.

Βέβαια, όπως σε κάθε διατροφή έτσι και σε αυτή, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας πριν την ακολουθήσουμε, για τυχόν παρενέργειες.

Τι είναι όμως όλο αυτό; Τι περιέχει η διατροφή που λέγεται πως δεν σου στερεί κανένα είδος τροφής και δεν πεινάς καθόλου;

Ανάλογα λοιπόν με το μέγεθος της παλάμης μας, κάτι που έχει σχέση με το βάρος και το ύψος μας, πρέπει να καταναλώσουμε και την ανάλογη ποσότητα φαγητού, με την συγκεκριμένη να μας υποδεικνύει τέσσερις χούφτες διαφορετικών τροφών.

Η δίαιτα της χούφτας: To νέο διατροφικό trend που μας υπόσχεται να μην πεινάσουμε ποτέ

Πιο αναλυτικά

Στην πρώτη χούφτα, βάζουμε λαχανικά, ό, τι είδους θέλουμε.

Στην δεύτερη, πρωτεΐνη. Διαλέγουμε ανάμεσα σε κοτόπουλο, αβγά, τυρί χαμηλών λιπαρών, όσπρια.

Στην τρίτη ό,τι είδους σαλάτα θέλουμε από μαρούλι μέχρι λάχανο.

Στην τέταρτη, τους υδατάνθρακες. Ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, ρύζι και δημητριακά.

Σε κάθε γεύμα σου, μπορείς να βάλεις από μία μέχρι τρεις κουταλιές της σούπας από κάποιο λίπος, δηλαδή ελαιόλαδο, μαγιονέζα, αβοκάντο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πέστο.

Στα bonus μπορείς να προσθέσεις, ένα παγωτό ή άλλο γλυκό μία φορά την εβδομάδα, αλλά και 300ml από γαλακτοκομικά προϊόντα.

Και όπως είπαμε, το καλύτερο είναι το εξής: Η δίαιτα αυτή υπόσχεται να σε κρατήσει χορτάτη!