Οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε σε μια low carb διατροφή

Και δεν είχαμε ιδέα.
3 + 1 λόγοι που η γλυκοπατάτα πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή σου

Της Μάρως Καρούση

Οι δίαιτες low carb είναι απίστευτα δημοφιλείς στις μέρες μας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε ορισμένες συνθήκες και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του, όταν φυσικά γίνονται σωστά.

Σίγουρα, γνωρίζετε σε γενικές γραμμές τις τροφές που πρέπει να αποφύγετε -ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά και ούτω καθεξής. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν μερικές που εξακολουθείτε να τρώτε, μη γνωρίζοντας πως περιέχουν κρυφά υδατάνθρακες;

Ακόμη και αυτά που πάντα θεωρούσατε ότι ήταν απολύτως ασφαλή, θα μπορούσαν να είναι επιζήμια για τη διατροφή σας!

Ποια είναι λοιπόν; 

Φρούτα 

Όταν σκέφτεστε φρούτα, σκέφτεστε υγιεινά σνακ χωρίς ενοχές. Το γεγονός ότι μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις και ακόμη και τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, προσθέτει σίγουρα στη γενική φήμη τους, ότι είναι η τέλεια τροφή για μια ισορροπημένη δίαιτα.

Δυστυχώς, τα περισσότερα φρούτα δεν είναι κατάλληλα για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης, τα οποία είναι ένα είδος υδατάνθρακα και τα πιο «επικίνδυνα» είναι τα μάνγκο, τα αχλάδια και οι μπανάνες.

Γιαούρτι

Τα γιαούρτια που θεωρούνται λίγο περισσότερο ως… επιδόρπια γιαουρτιού και είναι αρωματισμένα με διάφορα πρόσθετα, είναι γεμάτα υδατάνθρακες. Ένα μπολ και μόνο, μπορεί να περιέχει 50 γραμμάρια υδατάνθρακα, κάτι που σημαίνει ότι θα προτιμούσατε να τρώτε ένα μπολ παγωτό, το οποίο θα περιείχε πολύ λιγότερους.

Οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσουμε σε μια low carb διατροφή

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή για μια χαμηλή σε λιπαρά διατροφή. Είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και είναι τέλεια για την πρόοδο μας στην απώλεια βάρους.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε άμυλο και μπορείτε να τρώτε όσα θέλετε. Όμως, όσον αφορά στις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι και τα παντζάρια, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές.