Σχέση εξ’ αποστάσεως: Τα μυστικά για να πετύχει

Πώς να την κάνεις να λειτουργήσει.
Σχέση εξ' αποστάσεως: Τα μυστικά για να πετύχει

Της Μάρως Καρούση

Όταν κάποιος μας πει ότι διατηρεί μια σχέση από απόσταση, το πρώτο που θα σκεφτούμε είναι πως αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Όμως κανείς δεν ξέρει πότε θα του χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας και ενδεχομένως, να ζήσει όλα αυτά που δεν περίμενε πως θα αντέξει ή και θα υπομείνει.

Ένα από αυτά είναι αυτού του είδους η σχέση, ίσως η πιο δύσκολη μορφή της, που όμως αν πετύχει και καταφέρετε αμφότεροι να την κάνετε να λειτουργήσει από απόσταση, φαντάσου πόσο γερά θεμέλια θα έχει όταν βρεθείτε στο «μαζί».

Το να είσαι μακριά από τον αγαπημένο σου δεν δημιουργεί μόνο την συναισθηματική απόσταση του να δεις τον άλλο μέσα σε μια ώρα, να τον αγκαλιάσεις και να κάνετε πράγματα μαζί.

Δημιουργεί αποστάσεις σε μικρές στιγμές της καθημερινότητας, όπως να τσακωθείς για κάτι ασήμαντο που θα ξεχάσεις σε 5 λεπτά, να μαγειρέψεις και να φάτε μαζί μια απλή καθημερινή της εβδομάδας, χωρίς να πρόκειται για μια ειδική περίσταση και τόσα τόσα άλλα.

Πώς όμως θα την κάνεις να πετύχει ουσιαστικά;

Αποφύγετε να μιλάτε όλη την ώρα

Σίγουρα σου λείπει και σίγουρα νομίζεις πως με το τηλέφωνο και τα μηνύματα, θα μειωθεί κάπως η απόσταση μεταξύ σας.

Όμως όχι, δεν χρειάζεται να επικοινωνείτε δώδεκα ώρες την ημέρα και να προσπαθείτε να αντισταθμίσετε την απόσταση με αυτόν τον τρόπο. Σε κάποιο σημείο θα κουραστείτε να λείπετε ο ένας στον άλλον.

Σχέση εξ' αποστάσεως: Τα μυστικά για να πετύχει

Επικοινωνήστε δημιουργικά

Το να λες στον άλλο μια καλημέρα και μια καληνύχτα, είναι μια ρουτίνα που αργά ή γρήγορα θα κουράσει. Το να του πεις ακόμα και τι έφαγες για μεσημεριανό, θα κάνει το ίδιο. Επικοινωνήστε μέσω φωτογραφιών, βίντεο ή Gif που έφτιαξες και έχουν σχέση με κάτι δικό σας

μέσα στην μέρα, χωρίς να γράψετε ή να πείτε κάτι.

Φλερτάρετε

Το s e x  είναι σημαντικό και είναι ένα κομμάτι που θα λείπει σε αυτές τις σχέσεις. Επειδή όμως μιλάμε για σχέση και όχι μια σειρά από ραντεβού, δεν αποτελεί καθαρά βιολογική ανάγκη στο μεταξύ σας, αλλά και συναισθηματική σύνδεση.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να φλερτάρεις με τον σύντροφο σου σαν να μην θεωρείς δεδομένο ότι «σου ανήκει».

Επισκεφτείτε ο ένας τον άλλο

Το αποκορύφωμα σε αυτές τις σχέσεις, είναι η στιγμή που θα ιδωθείτε μετά από τόσο καιρό και όλα τα συναισθήματα σας θα κάνουν ένα τεράστιο πάρτι, τόσο μεγάλο που όλες οι υπόλοιπες σχέσεις της Γης, δεν θα μπορέσουν να νιώσουν εύκολα.

Μην αρκεστείτε λοιπόν στην ιντερνετική επικοινωνία ή τα τηλέφωνα. Προσπαθήστε, όσο πιο συχνά μπορείτε, να ξεκλέβετε λίγο χρόνο, για να συναντιέστε.

Ποιος δεν θέλει άλλωστε να γίνεται μέρος αυτού του πάρτι, με λίγο μεγαλύτερη συχνότητα;