Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά

Και για τις πιο πολλές δεν είχες ιδέα.
Croque madame ή scrumbled! Οι 4 καλύτερες επιλογές αυγού στο brunch

Της Μάρως Καρούση

Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό στοιχείο της ισορροπημένης διατροφής.

Ακόμα, θεωρείται ιδανική για μετά τη γυμναστική, αφού βοηθά τους μύες να ανακάμψουν. Λειτουργεί για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και παρόμοιων καταστάσεων και συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση, τη θετική σκέψη και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Τα αυγά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πηγές πρωτεΐνης αλλά δεν είναι τα μοναδικά που μπορούμε την λάβουμε σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Υπάρχει πληθώρα τροφίμων που έχουν αρκετά περισσότερη πρωτεΐνης και πάμε να τα δούμε ευθύς αμέσως.

Ελληνικό γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά συγκεκριμένα το ελληνικό γιαούρτι έχει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μία μόνο κούπα. Αυτό είναι περίπου όσο θα βρείτε σε τέσσερα αυγά!

Τυρί cottage

Μόνο το μισό ενός φλιτζανιού θα σας δώσει  8 γραμμάρια περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια είναι γνωστά ως πολύ υγιεινά superfoods και χρησιμοποιούνται σε πολλά χορτοφαγικά πιάτα. Είναι νόστιμα και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και μόνο ένα φλιτζάνι έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Γαρίδες

Τρεις μεσαίες γαρίδες έχουν περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και αποτελούν την καλύτερη επιλογή σου από θαλασσινά.

Κινόα

Σκέψου ότι αυτή η εξαιρετική θρεπτική πηγή, περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που υπάρχουν. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά την καθιστούν σημαντική πηγή καλών λιπαρών.

Μην περιορίζεσαι λοιπόν μόνο στα αυγά και στα «cocktails» από ασπράδια για να λάβεις την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Οι επιλογές ποικίλουν και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι λίγο περισσότερο ψάξιμο.