Πρωινό ξύπνημα: Πώς μπορείς να είσαι εξαιρετικά παραγωγική χωρίς καφέ

Και να ξεκινάς την μέρα σου γεμάτη ενέργεια.
2019 checklist: Να ερωτευτώ! (✔)

Της Μάρως Καρούση

Ο καφές μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να ξυπνάς το πρωί, αφού ακόμα και έρευνες επιβεβαιώνουν πως η μυρωδιά του λειτουργεί διεγερτικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πολλοί, όμως, υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να ξυπνήσουν και να έχουν ενέργεια αν δεν πιουν τουλάχιστον δύο κούπες καφέ, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει.

Φυσικά και υπάρχουν τρόποι να ανοίξεις τα μάτια σου και να είσαι παραγωγική χωρίς ούτε μια σταγόνα καφέ.

Ποιοι είναι;

Βάλε στόχο την επιτυχία

Ένα κομμάτι του εγκεφάλου σας μπορεί να σας πει, «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό». Πείτε στον εαυτό σας: «Επιλέγω να πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω αυτό. Αν δεν ξέρω πώς να το κάνω, θα αποφασίσω να μάθω πώς να το κάνω».

Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ο εγκέφαλός σου θα βρει όλους τους τρόπους να κάνει το έργο σου από βασανιστικά δύσκολο έως αδύνατο.

Κάνε μία to-do-list

Μην είσαι τόσο πρόθυμη να βάζεις έναν τόνο πραγμάτων στον κατάλογό σου, αφού θα πρέπει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια του έτους, της εποχής, του τρέχοντος μήνα και εν κατακλείδι της συγκεκριμένης μέρας. Μετρημένα, λίγα και ρεαλιστικά.

Φάε υγιεινά

Η διατροφή σου έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς σκέφτεσαι και πώς αισθάνεσαι όλη την ημέρα. Αν νιώθεις υποτονική και κουρασμένη, μπορεί να μην τρως το σωστό γεύμα.

Και τελικά, άδικα να κατηγορείς τον καφέ ότι δεν σε ξύπνησε!