Ο τρόπος των ψυχολόγων για να γλιτώσουμε από τον εφιάλτη του μόνιμου άγχους

Ο παράγοντας που αποτελεί πηγή πληθώρας προβλημάτων.
Σπυράκια από τη χρήση μάσκας; Με αυτούς τους 2 τρόπους θα απαλλαγείς

Της Μάρως Καρούση 

Το άγχος, ειδικά την σημερινή εποχή, μπορεί να αποβεί μοιραίο και φυσικά να σε εξουθενώσει, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί τον κανόνα και πως δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Όλοι ασχολούμαστε με αγχωτικές καταστάσεις στη ζωή μας, αλλά όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε πώς να τις αντιμετωπίζουμε, με την βοήθεια πάντα της επιστημονικής κοινότητας και κυρίως της επιστήμης της Ψυχολογίας.

Είναι αδύνατο να εξαλειφθεί 100% το στρες από τη ζωή μας, αλλά όλοι μπορούμε να μάθουμε καλύτερα πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος και τους φόβους μας.

Τι συνιστούν οι ψυχολόγοι για να αποφύγουμε το άγχος στον μεγαλύτερο βαθμό του;

Προσδιόρισε την αιτία 

Ο προσδιορισμός του γιατί ανησυχείτε, είναι το πρώτο μέρος της απομάκρυνσης του άγχους σας. Γιατί έχετε τόσο άγχος;

Είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για κάτι και ανησυχείτε ότι είναι πολύ καλό για να είναι πραγματικά πραγματικό; Ανησυχείτε ότι κάτι κακό θα συμβεί; Βρες για αρχή, την αιτία.

Ο τρόπος των ψυχολόγων για να γλιτώσουμε από τον εφιάλτη του μόνιμου άγχους

Αναγνώρισε τι δεν μπορείς να ελέγχεις

Στη ζωή, θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των πάντων. Από τα συναισθήματά μας μέχρι την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουν οι ζωές μας, προσπαθούμε όλοι μας να πετύχουμε το καλύτερο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό σε κάθε περίπτωση. Όταν δεν είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, οδηγούμαστε σε απελπισία και ανησυχία για το πώς θα αποδειχθούν τα πράγματα μετά την αποτυχία των αρχικών προσπαθειών μας.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Ζούμε άρα μαθαίνουμε. Όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο καλύτερα εξοπλισμένη θα είσαι για να χειριστείς τις δυσκολίες της ζωής. Το μεγαλύτερο μέρος του άγχους που έχουμε προέρχεται από την αίσθηση ότι δεν είμαστε σε θέση να χειριστούμε μια κατάσταση.

Είτε ανησυχούμε για να βρούμε χρήματα για ένα οικονομικό ζήτημα, είτε για ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μια σχέση, τα πράγματα μπορεί εύκολα να φαίνονται συντριπτικά όταν αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

Η απαλλαγή από το άγχος δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Μάθε απλώς πώς να ζεις την κάθε στιγμή, ακολουθώντας τις συμβουλές των ψυχολόγων και πάνω από όλα, μην αφήσεις το στρες να σε κρατήσει πίσω.