Απογευματινές καλοκαιρινές λιγούρες: Πώς θα τις αντιμετωπίσεις χωρίς να φορτωθείς θερμίδες;

Όταν τα παγωτά ξεκινούν να σου μιλάνε...
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: Ποιο είδος έχει τις λιγότερες και ποιο τις περισσότερες θερμίδες

Της Μάρως Καρούση 

Εάν υπάρχει μια περίοδος για να βρει το πιο πρόσφορο από όλα τα άλλα εδάφη ώστε να αναπτυχθεί η έννοια της λιγούρας, αυτή θα είναι αναμφίβολα το απογευματάκι μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας, με τα παγωτά να φλερτάρουν ξεδιάντροπα πλέον με το μυαλό και την καρδιά σου.

Και παρόλο που θεωρείς πως τον χειμώνα είσαι πολύ πιο επιρρεπής με τα χουχουλιάσματα και τον ζεστό καφέ, το καλοκαίρι φαίνεται να μας βρίσκει όλο και πιο κοντά στα ψυγεία και τους καταψύκτες, αφού εκεί γύρω στις 5 με 6 μ.μ., τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Η λύση όμως υπάρχει και δεν είναι μία, αλλά τρεις εύκολοι, δοκιμασμένοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τις απογευματινές σου λιγούρες και να νικήσεις σε αυτή την άνιση μάχη με τα parfait και τα χωνάκια.

Σκέψου το 

Με το που αισθανθείς ότι θέλεις παγωτό, δώσε στον εαυτό σου 15 λεπτά να το σκεφτεί.

Υπάρχει η άποψη πως πολλές φορές ενώ νομίζεις ότι θέλεις κάτι πολύ, αν αφήσεις λίγο χρόνο να περάσει, θα πάψεις να το σκέφτεσαι.

Απογευματινές καλοκαιρινές λιγούρες: Πώς θα τις αντιμετωπίσεις χωρίς να φορτωθείς θερμίδες;

Βρες την ώρα που συμβαίνει

Έστω ότι περνάει αυτό το τέταρτο και η λιγούρα για γλυκάκι παραμένει. Εντόπισε ποια στιγμή του απογεύματος σε πιάνει όλη αυτή η τρέλα, ακόμα και στο περίπου.

Αν για παράδειγμα σε πιάνει γύρω στις 18:00, φάε ένα φρούτο, μια μπάρα δημητριακών, ένα γιαούρτι, ακόμα και μια γρανίτα που αποτελεί πιο light επιλογή, μισή ώρα πριν, με σκοπό να «κόψεις» την επερχόμενη λιγούρα σου.

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου 

Το cheat day πάντα πρέπει να υπάρχει σε μια ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και αν θέλεις να προσέξεις για μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, με το να σε τιμωρείς, στερώντας σου όλες τις γευστικές απολαύσεις, μόνο κακό κάνεις.

Μια φορά την εβδομάδα, ένα απόγευμα, φάε εκείνο το παγωτό που σου «μιλούσε» όλες τις υπόλοιπες μέρες και εξαργύρωσε έτσι, το «μπράβο» που κράτησες χαρακτήρα.