Έρευνα αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο λόγος που 2 στα 5 ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό το 2019

Και δεν θα το πιστεύεις.
Με αυτή τη φράση κρύβει το κάθε ζώδιο ότι είναι ερωτευμένο μαζί σου

Της Μάρως Καρούση 

Οι λόγοι για τους οποίους οδηγούνται τα ζευγάρια σε έναν χωρισμό, ποικίλλουν. Μπορεί οι σύντροφοι να έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία, στην συγκατοίκηση, στην εμπιστοσύνη και σε τόσα άλλα, αν αναλογιστείς πως κάθε σχέση είναι ξεχωριστή. Το 2019 όμως, έχουμε απαντήσεις που σοκάρουν όσον αφορά σε  αυτούς τους λόγους.

Ναι λοιπόν, όντας μέλη μιας καθαρά τεχνοκρατικής κοινωνίας, σύμφωνα με την Kaspersky Lab, 2 στα 5 ζευγάρια χωρίζουν, λόγω της κακής… συνδεσιμότητας.

Τι μας δείχνουν λοιπόν τα αποτελέσματα;

Όσοι άνθρωποι βρίσκονται σε σχέση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις λειτουργίες του τηλεφώνου τους, είναι πιο επιρρεπείς στο να χωρίσουν και συγκεκριμένα 2 στα 5 ζευγάρια που εξετάστηκαν στην εν λόγω έρευνα, χωρίζουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Έρευνα αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο λόγος που 2 στα 5 ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό το 2019

Πιο αναλυτικά, η χαμηλή μπαταρία και η αδυναμία σύνδεσης στο διαδίκτυο, είναι από τους κύριους λόγους αυτού του προβλήματος και η εξήγηση δεν κρύβεται μόνο στο προφανές περί επικοινωνίας. Το να μην μπορείς να έχεις γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην κινητή σου συσκευή, φαίνεται να κάνει 2 στους 5, να ξεχνούν σημαντικές ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα γενέθλια και επετείων, κάτι που όπως φαίνεται μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Παρότι τα αποτελέσματα ήταν αυτά, το 18% των ερωτηθέντων, αποφάσισε πως θα παραμείνει στην αδιαφορία της συνδεσιμότητας του, ενώ μόνο ένας στους πέντε φάνηκε να ελέγχει τακτικά την συσκευή του.

Ο επιβλέπων της έρευνας, Dmitry Aleshin, δήλωσε: «Μην σας κάνει εντύπωση. Η συνδεσιμότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα μας και στις σχέσεις του σήμερα».

Μιλάμε για ζευγάρια που χωρίζουν με βασικό γνώμονα το κινητό τους και το αν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές τους και αυτό πέρα από μια τάση της εποχής, είναι και αρκετά μακριά από την πραγματική έννοια της σχέσης και ακόμα και του χωρισμού.

Ας κρατήσουμε όμως το θετικό. Πως δεν αρκούν λίγες «γραμμές» Wi-Fi, για να χωρίσουν την πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζευγαριών, αφού φαίνεται να μεσολαβούν ανθρώπινες συμπεριφορές για να πουν το «Τέλος».