Δεν είναι έρωτας, είναι αγάπη: Τα στοιχεία που διαχωρίζουν το ένα από το άλλο

Μάθε να τα ξεχωρίζεις.
Δεν είναι έρωτας, είναι αγάπη: Τα στοιχεία που διαχωρίζουν το ένα από το άλλο

Της Μάρως Καρούση

Το να αγαπάς κάποιον, δεν είναι κάτι που συμβαίνει μαγικά και σε μικρό διάστημα, αφού αποτελεί μία συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία.
Πρέπει να περάσεις από πολλά στάδια, από δύσκολους και εύκολους δρόμους για να καταλήξεις να πεις πως αγαπάς έναν άνθρωπο.
Και εκεί είναι που υπόκειται το μεγάλο μπέρδεμα όλων μας. Αγαπάμε πραγματικά αυτόν που έχουμε επιλέξει να είμαστε μαζί του ή είμαστε ακόμα στο στάδιο του έρωτα; Και πότε μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζουμε τις δύο καταστάσεις;

Το να αγαπάς, σημαίνει να υπολογίζεις τον άλλο πρώτα      

Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να κάνεις τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Προσπαθείς να τον βοηθάς και να τον στηρίζεις να πετυχαίνει τους στόχους του. Τον βάζεις στην πρώτη θέση και αν νομίζεις πως αυτό σε θέτει σε μειονεκτικό πλαίσιο, θα πρέπει να θυμάσαι πως αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία και αυτός θα συμπεριφερθεί ακριβώς έτσι.

Το να αγαπάς, είναι για πάντα 

Δεν μπορείς σε μια στιγμή, να αγαπήσεις και μετά να ξε-αγαπήσεις έναν άνθρωπο. Η αγάπη δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεθωριάσει και άπαξ και σου συμβεί στην ουσία του αυτό το συναίσθημα, ναι μένει για πάντα, ακόμα και αν χωρίσουν οι δρόμοι σας.

Το να αγαπάς σημαίνει να θέλεις τον άλλο χαρούμενο 

Όταν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να είσαι μαζί του όλη την ώρα, κολλημένη πάνω του. Όταν όμως αγαπάς κάποιον, ξέρεις καλά πότε πρέπει να τον αφήσεις μόνο του και πότε χρειάζεται τον χώρο και τον χρόνο του για να είναι ευτυχισμένος.

Είσαι έτοιμος να κάνεις υγιείς θυσίες και δεν πρόκειται να «χτυπήσεις» ποτέ στον άνθρωπο σου. Η αγάπη δεν σου κόβει την ανάσα, δεν είναι ενθουσιασμός, δεν είναι η υπόσχεση για αιώνιο πάθος. Ο έρωτας ναι, είναι όλα αυτά και η σπίθα που κάνει κάθε τι πιο έντονο.

Η αγάπη όμως, είναι ό,τι απομείνει μόλις όλα τα υπόλοιπα θα έχουν καεί…