Έρευνα αποκαλύπτει: Οι ειλικρινείς φράσεις που θέλουν να πουν οι άντρες στις γυναίκες (αλλά δεν τις λένε)

Πάει πουθενά το μυαλό σου;
Ο επιστημονικός τρόπος για να καταλάβεις αμέσως πότε κάποιος σου λέει ψέματα

Της Μάρως Καρούση 

Δεν θα κάνουμε καν την προσπάθεια να μιλήσουμε για το πόσο ταμπού θέμα είναι το s e x, ειδικά σε γυναικείο πλαίσιο, ούτε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, λέγοντας πως δεν είναι και ότι έχουμε εκσυγχρονιστεί.

Το s e x παραμένει «τζιζ» θέμα για κουβέντα, κάτι που είναι ακόμα πιο λυπηρό όταν συμβαίνει στα ζευγάρια. Σε ζευγάρια και ερωτικούς συντρόφους, που θα μπορούσαν να έχουν απογειώσει την σ ε ξουαλική τους ζωή, αν συζητούσαν λίγο περισσότερο.

Ναι, θα μπορούσαν να είναι πιο καλά στο s e x και κατ’ επέκταση και σε άλλους τομείς, αν μιλούσαν για το τι θέλει ο καθένας.

Και επειδή μερικά στερεότυπα θα επιβεβαιώνονται ανά τους αιώνες, οι γυναίκες είναι πιο κοντά στο κομμάτι «συζήτηση», οπότε αυτά που θέλουν, ξέρουν ή και έμαθαν να τα ζητούν και να τα διεκδικούν.

Οι άντρες όμως, εγκλωβισμένοι στα στεγανά πως «Αν της πω ό,τι σκέφτομαι, ίσως φανεί ότι δεν την σέβομαι», έμαθαν να μην μιλάνε και να χάνονται έτσι άδοξα, καλές σεξουαλικές εμπειρίες.

Έρευνα αποκαλύπτει: Οι ειλικρινείς φράσεις που θέλουν να πουν οι άντρες στις γυναίκες (αλλά δεν τις λένε)

Η επιστήμη όμως δεν το άφησε εδώ, αφού εξέτασε 3.500 άντρες με εκτενές ερωτηματολόγιο, όσον αφορά στο τι θα ήθελαν να πουν πραγματικά στις συντρόφους τους επί του θέματος με τις δημοφιλέστερες απαντήσεις να είναι οι εξής.

«Μην νοιάζεστε τόσο για το πώς δείχνετε εκείνη την ώρα»

Ειλικρινά, ένα από τα τελευταία πράγματα που θα σκεφτεί εκείνη την στιγμή ο σύντροφός σου, είναι το αν έχουν κάτσει «αστεία» τα μαλλιά σου ή αν φαίνεται λίγο πιο πεταχτή η κοιλιά σου.

«Μίλα»

Η σιωπή δεν βοηθάει σε τίποτα και το ξέρεις καλά. Πέρα από το ότι δεν ανεβάζει την λίμπιντο και δεν βάζει εκείνο το σπίρτο που χρειάζεται η ατμόσφαιρα, κάνει και τον σύντροφό σου να αισθάνεται μια ανασφάλεια για το τι γίνεται.

«Πες μου τι θέλεις»

Μπορεί να αναφέραμε πως οι γυναίκες έμαθαν να διεκδικούν αυτό που θέλουν στο s e x, αλλά οι άντρες αισθάνονται πως δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς με αυτό.

Εάν τον εμπιστεύεσαι, μην διστάσεις να του ζητήσεις αυτό που θες, μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει. Το ότι το μοιράστηκες μαζί του όμως, λέει πολλά.