Κορίτσια, ντροπή μας: Ιδού το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν ο νυν και ο πρώην μας σύμφωνα με την επιστήμη

Oops...
Κορίτσια, ντροπή μας: Ιδού το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν ο νυν και ο πρώην μας σύμφωνα με την επιστήμη

Της Άλις Ζαχαριάδη

Νυν και πρώην: Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο άνδρες που γνώρισες κι ερωτεύτηκες; Η επιστήμη έχει την απάντηση και πιθανότατα αυτή δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Όσο και να μην το πιστεύουμε, ο νυν και ο πρώην σύντροφός μας παρουσιάζουν σύμφωνα με την επιστήμη μερικά πολύ κοινά χαρακτηριστικά που αφορά… στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Και ιδού πώς έχουν τα πράγματα:

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Personality and Social Psychology», η οποία βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων 8.000 πρώην και νυν ζευγαριών, κάθε γυναίκα τείνει να «ψάχνει» σε κάθε της νέο σύντροφο, μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του πρώην της.

Όχι σκόπιμα φυσικά. Αντιθέτως, μπορεί οι γυναίκες να αναζητούν τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν τα αντιλαμβάνονται ως ομοιότητες.

Υποσυνείδητα, ωστόσο, οι γυναίκες έλκονται από αρσενικά με όμοια εξωτερικά χαρακτηριστικά (χρώμα δέρματος και μαλλιού, γωνίες στο πρόσωπο, μούσι, κοιλίτσα, ύψος) και συχνά με ίδια επίπεδα επιτυχίας στο αντίθετο φύλο.

Το παράξενο είναι πως ακόμα και στο άκουσμα της μελέτης αυτής, οι περισσότερες γυναίκες αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε ομοιότητα μεταξύ των δύο αυτών ανδρών.

Η επιστήμη, πάντως, υπήρξε σαφής…

Κορίτσια, μήπως να το ψάξουμε λίγο όλο αυτό;