Οι συμπεριφορές που διώχνουν μακριά σου τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν

Χωρίς καν να το έχεις καταλάβει.
Οι συμπεριφορές που διώχνουν μακριά σου τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν

Της Μάρως Καρούση 

Όλοι ανά τα χρόνια, έχουμε εκδηλώσει μία ή και πολύ περισσότερες συμπεριφορές που ωθούν τους ανθρώπους μακριά μας, κάτι που είναι στην ανθρώπινη φύση μας και πολλές φορές αναπόφευκτα, απλώς συμβαίνει.

Το να αναγνωρίζεις ποια στοιχεία του χαρακτήρα ή των αντιδράσεων σου, σε ωθούν στο να τους διώχνεις από την ζωή σου, είναι ένα εξαιρετικά θετικό βήμα για την αυτοβελτίωσή σου.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ούτε τι κάνουν, ούτε γιατί οι άλλοι άνθρωποι απομακρύνονται από αυτούς.

Έχεις αναλογιστεί, λοιπόν, ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου, δρουν λίγο πιο έντονα από όσο πρέπει και καταφέρνουν, χωρίς εσύ να αντιληφθείς τίποτα, να διώξουν ανθρώπους από την ζωή σου;

Εγωισμός 

Μια μικρή πράξη ανιδιοτέλειας μπορεί να έχει τεράστια σημασία και να καταφέρει να κρατήσει τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν περισσότερο στη ζωή σας.

Οι άνθρωποι, από τη φύση τους, είναι διαισθητικά πλάσματα και μπορούν να αισθανθούν αν κάνετε κάτι με εγωιστική πρόθεση.

Τελειομανία

Κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν λάθη και αυτό ακριβώς τους κάνει ξεχωριστούς.

Είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις αποτυχίες ως μαθησιακή εμπειρία και η προσδοκία της τελειότητας είναι εξαιρετικά άδικη όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε κανένα τρόπο να εγγυηθείτε ότι όλα όσα κάνετε είναι τέλεια.

Οι συμπεριφορές που διώχνουν μακριά σου τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν

Κυνισμός

Θυμηθείτε πάντα να δίνετε στους ανθρώπους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας χωρίς να περνάτε αμέσως σε συμπεράσματα. Η θετική σκέψη μπορεί να φέρει νέους τρόπους σκέψης και διαβίωσης σε οτιδήποτε κυνικό.

Μπορεί ακόμη και να «μεταμορφώσει» εντελώς τη ζωή κάποιου, στον οποίο είστε συνεχώς κυνικός σε ό,τι και αν κάνει ή πει, διότι όταν πιστεύετε σε περισσότερες δυνατότητες, αυτές ίσως και να γίνουν αληθινές.

Η σημαντικότερη λύση όμως, θα βρίσκεται πάντα σε ένα πράγμα: Στο να μιλάς, να επικοινωνείς και να κρατάς το μυαλό σου «ανοιχτό» και πρόσφορο για νέες συμπεριφορές και διαφορετικούς ανθρώπους.

Γιατί σε έναν κόσμο που θα ήμασταν όλοι οι ίδιοι, πόσο πολύ θα βαριόσουν στο τέλος της ημέρας;