«Δώρα» της φύσης: 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Ξεχνάς λίγο πιο εύκολα και χρειάζεσαι παραπάνω συγκέντρωση; Κατανάλωσε τα ακόλουθα και δες τον οργανισμό σου να αλλάζει.
«Δώρα» της φύσης: 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Ο εγκέφαλος είναι το κέντρο του σώματος αφού ελέγχει όλες τις κινήσεις σας και εν τέλει, ολόκληρη τη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνος για τη συσσώρευση των αναμνήσεών μας και βρίσκεται πίσω από την ικανότητα του να επικεντρωνόμαστε και να εστιάζουμε στους στόχους μας.

Στην καθημερινή ζωή, η ικανότητα εστίασης και συγκέντρωσης είναι ζωτικής σημασίας, αφού επιτρέπει τη μέγιστη παραγωγικότητα, προάγει καλύτερα αποτελέσματα εργασίας και μας βοηθά να αποφεύγουμε τους περισπασμούς.

Η μνήμη είναι επίσης εξίσου σημαντικό να είναι δυνατή, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να θυμόμαστε όλα εκείνα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Πώς μας βοηθά, όμως, η φύση στην συγκέντρωση και την μνήμη;

Χαρίζοντας μας τις ακόλουθες πέντε τροφές που την ενισχύουν σημαντικά.

Μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή είναι ένα είδος αντιοξειδωτικού που βασίζονται σε φυτά και είναι πλούσια  σε σκόνη κακάο και σε μαύρη σοκολάτα. Τα φλαβονοειδή που παίρνετε από τη σοκολάτα συλλέγονται στον εγκέφαλο και για αυτό είναι τόσο χρήσιμα για τις γνωστικές λειτουργίες.

«Δώρα» της φύσης: 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Ξηροί καρποί 

Οι έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου, αποτρέποντας τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

Μπορεί επίσης να οξύνει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη κάποιου αν γίνει μέρος της διατροφής του για συνεχόμενα χρόνια.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ικανό να ενισχύσει πολλές εγκεφαλικές ικανότητες. Στην πραγματικότητα, είναι σε θέση να ενισχύσει τις γνωστικές ικανότητες των ατόμων με Αλτσχάιμερ και μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των τμημάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον προσανατολισμό καθώς και τις γλωσσικές δεξιότητες.
«Δώρα» της φύσης: 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Δεντρολίβανο

Τα συστατικά του, βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου από την οξείδωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές αλλαγές και να προκαλέσει διανοητική φθορά.