Ανήκεις στις τυχερές; Τα στοιχεία που προδίδουν ότι ο σύντροφός σου είναι ο άντρας ο σωστός

Μην σπαταλάς χρόνο στο να συνεχίζεις να ψάχνεις... Τον βρήκες.
Ανήκεις στις τυχερές; Τα στοιχεία που προδίδουν ότι ο σύντροφός σου είναι ο άντρας ο σωστός

Της Μάρως Καρούση 

Βγαίνουμε ραντεβού από την ηλικία των 15 – 16 ετών και παρόλο που το να βρεις έναν άνθρωπο που να σε καταλαβαίνει και να ξεκινήσεις μαζί του την διαδρομή στον έρωτα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μια μοναδική διαδικασία που μπορεί να μην σε ολοκληρώνει, αλλά σου συμπληρώνει κομμάτια που δεν ήξερες πως έχεις.

Και βγαίνεις βγαίνεις και όπως μας έχει πει και η αγαπημένη Charlotte σε μια φάση απελπισίας από τα αποτυχημένα ραντεβού, «Βγαίνω από τα 16 μου. Που είναι επιτέλους ο σωστός;».

Μπορεί λοιπόν να είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τον τέλειο, αφού φυσικά και δεν υπάρχει, όμως αν είσαι με έναν άνθρωπο που έχει τα ακόλουθα στοιχεία, να ξέρεις πως είσαι στον καλύτερο δυνατό δρόμο.

Γιατί το θέμα δεν είναι να είναι να βρεις τον τέλειο και σωστό σύντροφο και μέχρι εκεί, αλλά να βρεις εκείνον που σου βγάζει την καλύτερη δυνατή εκδοχή, του δικού σου τέλειου.

Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη. Σε όλα σου 

Ένας καλός άνθρωπος που σε αγαπάει δεν θα ξεχάσει ποτέ πώς να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη, χωρίς να λέει και πολλά, είτε αυτό αφορά κάτι σχετικό με την εξωτερική σου εμφάνιση, είτε κάτι για εσένα ουσιαστικά.

Σε εμπνέει 

Εάν ο άνθρωπος που είσαι μαζί του, δεν παύει να σου χαρίζει έμπνευση, είτε στο μεταξύ σας, είτε στο προσωπικό σου επίπεδο, είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο δείγμα ότι είσαι με έναν σωστό σύντροφο.

Ανήκεις στις τυχερές; Τα στοιχεία που προδίδουν ότι ο σύντροφός σου είναι ο άντρας ο σωστός

Είναι υποστηρικτικός όταν πρέπει 

Το να λες συνέχεια «ναι» και να στηρίζεις τις αποφάσεις του συντρόφου σου, δεν σε κάνει σωστό και ιδανικό μέλος μιας σχέσης.

Το να εκφράζεις την γνώμη σου και όταν διαφωνείς να το λες με επιχειρήματα είναι πολύ καλό. Και όταν συμφωνείς βέβαια, το να υποστηρίζεις τον σύντροφό σου με κάθε δυνατό μέσο, είναι το τέλειο.

Είναι έντιμος 

Παλιακή έννοια και χαρακτηρισμός ανθρώπου, αλλά μετράει τόσο πολύ σαν να αποκτά μεγαλύτερη αξία όσο περνούν τα χρόνια και αυτό γιατί το συναντάς όλο και πιο δύσκολα.

Το να είναι κάποιος τίμιος, έντιμος, να μην λέει ψέματα για το πώς νιώθει, είτε αυτό που έχει να πει είναι καλό ή κακό, τον καθιστά την ιδανική περίπτωση συντρόφου.

Γιατί θα κάνει ουσιαστικές πράξεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη, την προσοχή και την αγάπη σου και γνωρίζει πως δεν μπορεί να τα πάρει με το ζόρι σαν λάφυρα. Δεν τα θεωρεί δεδομένα και τους δίνει την απαραίτητη «ιερότητα» που πρέπει να έχουν.

Τι άλλο θέλεις;