Πώς πρέπει να κοιμόμαστε; Η στάση ύπνου που «καταστρέφει» το σώμα σου

Μάθε πώς πρέπει να κοιμάσαι.
Είσαι κουρασμένη; Οι στάσεις ύπνου που σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση

Της Μάρως Καρούση

Πολλά προβλήματα στο σώμα μας, κυρίως στη μέση μας και στην γενικότερη στάση μας, οφείλονται στην στάση στην οποία κοιμόμαστε.

Σίγουρα, ο καθένας έχει μια αγαπημένη θέση στην οποία απολαμβάνει καλύτερα τον ύπνο του, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να αποβεί μοιραία για το σώμα μας.

Σύμφωνα  με το Popular Science, 25 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν σοβαρά θέματα με την μέση τους και χρόνιους πόνους, αποκλειστικά εξαιτίας του πώς κοιμούνται.

Το να κοιμάσαι στο πλάι, είναι η στατιστικά πιο αγαπημένη στάση ύπνου, αλλά είναι και εκείνη που προκαλεί πόνους στα γόνατα και στους ώμους.

Το να κοιμάσαι στο πλάι από τα δεξιά, συνδέεται με το «κάψιμο» στο στήθος, ενώ από τα αριστερά, θεωρείται πιο ασφαλές, αφού το στομάχι μπορεί και χαλαρώνει καλύτερα.

Πώς πρέπει να κοιμόμαστε; Η στάση ύπνου που «καταστρέφει» το σώμα σου

Ο ύπνος μπρούμυτα προκαλεί πρόβλημα στην αναπνοή και επιβάρυνση του αυχένα, ενώ αν είναι η αγαπημένη σου στάση, καλό είναι να προτιμήσεις ένα πιο λεπτό μαξιλάρι.

Το ιδανικό όμως ποιο είναι; 

Ο ύπνος ανάσκελα είναι η ιδανικότερη στάση για να μπορέσεις να κοιμάσαι χωρίς κανένα πρόβλημα, ούτε στην στάση σώματος, ούτε στο στομάχι, ούτε στο «κάψιμο» του στήθους, με μικρή υποσημείωση πως αν υπάρχουν χρόνια προβλήματα στην μέση, θα αποβεί εξαιρετικά σωτήριο ένα δεύτερο μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα.

Κοιμόσουν κι εσύ λάθος τόσο καιρό;