Το ανδρικό λεξικό του χωρισμού: Τι λέει και τι εννοεί πραγματικά όταν σε χωρίζει

Σήμερα αποκρυπτογραφούμε τις πιο κλισέ ατάκες χωρισμού.
Το ανδρικό λεξικό του χωρισμού: Τι λέει και τι εννοεί πραγματικά όταν σε χωρίζει

Της Μάρως Καρούση 

Ήσασταν επικά και κινηματογραφικά ερωτευμένοι, αλλά ξαφνικά μια μέρα άκουσες το εκπληκτικό «Σ’ αγαπώ και θα σ’ αγαπώ πάντα ως άνθρωπο, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου». Δεν μπορούσατε να ζήσετε χωρίς τον άλλο και μια ωραία πρωία, σου ανακοίνωσε πως «δεν είναι απόλυτα έτοιμος να δεσμευτεί».

Σοκαρίστηκες, έπεσες στα πατώματα όπως όφειλες στην τιμή του έρωτά σου, αλλά το δέχτηκες και άκουσες ό,τι κλισέ είχε να σου ρίξει η μοίρα κατακούτελα, με εσένα να προβληματίζεσαι για το τι στο καλό σημαίνουν όλα αυτά.

Γιατί όχι, δεν σημαίνουν το προφανές, δεν σημαίνουν πως δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, ούτε πως εν μία νυκτί, κατάφερε και πάτησε το κουμπί «αξίζεις κάτι καλύτερο από μένα».

Όσο οι γυναίκες θα κατηγορούνται ανά τους αιώνες για το «σε βλέπω σαν φίλο», άλλο τόσο θα κατηγορούμε τους άντρες για το «δεν φταις εσύ, φταίω εγώ».

Για την ακρίβεια, εσύ φταις που δεν το είχες δει να έρχεται λίγο νωρίτερα, αλλά anyway, πάμε για λίγη αποκρυπτογράφηση του αντρικού λεξιλογίου για τον χωρισμό.

Το ανδρικό λεξικό του χωρισμού: Τι λέει και τι εννοεί πραγματικά όταν σε χωρίζει

Όπου ακούς «Σ’αγαπώ αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένος», «Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ» και «Αξίζεις κάτι καλύτερο», λυπάμαι πολύ αλλά πιθανότατα ένα τρίτο πρόσωπο έχει εισχωρήσει στο χαρούμενο σπιτικό σας και μόλις απείλησε ανοιχτά την σχέση σας.

Στις περιπτώσεις του «Νομίζω προχωράμε πολύ γρήγορα», ενώ είστε μαζί 13 χρόνια και «Δεν είμαι έτοιμος για τέτοια δέσμευση», ενώ είστε μαζί 13 χρόνια, ξέρεις πολύ καλά πως το πρόβλημα βρίσκεται ξεκάθαρα σε εκείνα τα δείγματα αντρικής σκλαβιάς που έχουν χαραχθεί στο μυαλό του, χωρίς ρεαλιστικές συνθήκες και υπόσταση και εσένα, την κακή τύραννο, που θέλεις να τον κλειδώσεις σε τέσσερις τοίχους.

Αν δεν δεις δείγματα ωριμότητας από τον πρώτο κιόλας χρόνο, ξεκίνα να τρέχεις προτού ακούσεις τα άγχη του περί δέσμευσης. Ό,τι δεν λύνεται κόβεται σωστά;

Και μην νομίζεις πως θα αφήσω έξω από τα αντρικά κλισέ το θρυλικό «Νομίζω πρέπει να τα βρω λίγο με τον εαυτό μου», απλώς η αποκωδικοποίηση αυτού, είναι ίσως λίγο πιο σκληρή από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

Σε είχε όσο ήθελε, σε είχε όπως ήθελε και όπως τον βόλευε την δεδομένη στιγμή και τώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο του «Και τώρα τι;», του ξύπνησε η ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση του είναι του.

Ooops.