4 έλαια για να απαλλαγείς αμέσως από το φούσκωμα της κοιλιάς

Εσύ τα ήξερες;
4 έλαια για να απαλλαγείς αμέσως από το φούσκωμα της κοιλιάς

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από φούσκωμα, όχι όμως απαραίτητα αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο τραπέζι, όπως για παράδειγμα των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.

Εκεί είναι που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού μερικές τροφές είναι υπεύθυνες για αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο της κοιλιάς που δημιουργεί μέχρι και ισχυρούς πόνους.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μερικές απλές αλλαγές σε αυτά που τρώτε, είναι ικανές να προκαλέσουν φούσκωμα με αποτέλεσμα να πρέπει κάποιες φορές να καταφύγετε σε ένα φαρμακείο, ώστε να πάρετε κάτι που θα σας ανακουφίσει.

Υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι για να το καταπολεμήσεις, με κύριο σύμμαχο σου…  4 έλαια.

#Έλαιο από χαμομήλι 

Το λάδι χαμομηλιού έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής του εντέρου και των πόνων που προκαλούνται από κράμπες.

Το χαμομήλι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της χρόνιας καούρας και ναυτίας.

4 έλαια για να απαλλαγείς αμέσως από το φούσκωμα της κοιλιάς

#Έλαιο από κύμινο

Λέγεται ότι το λάδι από κύμινο ενδείκνυται για τον γενικό πόνο στο στομάχι.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει με συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS), ενώ να τονίσουμε πως οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν.

#Έλαιο από ginger

Στα τελευταία ιατρικά νέα, τα πιθανά οφέλη που λαμβάνουμε από το ginger, περιλαμβάνουν ανακούφιση από ναυτία και πόνο, όπως φυσικά και της κοιλιακής δυσφορίας.

#Μινθέλαιο ή Peppermint oil

Από τα τέσσερα λάδια που έχουμε αναφέρει, το συγκεκριμένο αποδεδειγμένα βοηθά στην απόλυτη ανακούφιση του φουσκώματος, είτε λαμβάνεται σε μορφή κάψουλας είτε εφαρμόζεται και τρίβεται πάνω στο δέρμα. 

Τέλος, μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία των μυών του στομάχου και να μειώσει τον πόνο από τη κράμπες.