Τα «μυστικά» της σχέσης σου που πρέπει να κρατάς κρυφά ακόμα και από τους φίλους σου

Κάποια πράγματα δεν λέγονται.
Τα «μυστικά» της σχέσης σου που πρέπει να κρατάς κρυφά ακόμα και από τους φίλους σου

Της Μάρως Καρούση 

Ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν σε μια σχέση ή και έναν γάμο, πρέπει να παραμένουν μέσα σε αυτά.

Κανένας τρίτος δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, που αφορούν εσάς ως ζευγάρι.

Σίγουρα, μπορεί να είναι δελεαστικό να πείτε στους φίλους σας ό,τι μας ό,τι σας συμβαίνει -αφού θέλετε μια δεύτερη γνώμη ή μια διαφορετική προσέγγιση- ωστόσο αυτό αντί να λύσει ή να καλυτερεύσει τα πράγματα, μπορεί να τα κάνει πολύ χειρότερα.

Ποια πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να μένουν μεταξύ σας; Σημείωνε. 

Οικονομικά ζητήματα

Τίποτα δεν μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις σε μια σχέση ή γάμο, από τα οικονομικά προβλήματα. Ακόμα λοιπόν κι αν θέλετε πάρα πολύ να διαμαρτυρηθείτε για οικονομικά ζητήματα στους φίλους σας, προσπαθήστε να κρατήσετε αυτά τα θέματα μέσα στο σπίτι σας. Κανείς δεν χρειάζεται να ξέρει.

Ερωτική ζωή 

Η τηλεόραση και οι ταινίες δείχνουν ότι όλοι μιλάνε για τη σ ε ξουαλική τους ζωή με  φίλους και φίλες. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα θα μοιραστείς κάποια πράγματα, αλλά όχι όλα, γιατί εδώ είναι που πέφτει στο τραπέζι το θέμα των ορίων.
Τα «μυστικά» της σχέσης σου που πρέπει να κρατάς κρυφά ακόμα και από τους φίλους σου
Ακόμα και αν έχετε προβλήματα στο κρεβάτι σας, ο φίλος ή η φίλη δεν πρέπει να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα απευθυνθείτε. Ο πρώτος άνθρωπος πρέπει να είναι ο σύντροφός σας, γιατί το θέμα αφορά καθαρά εσάς τους δύο. Και μόνο.

Η γνώμη του συντρόφου σου για τον περίγυρό σου 

Σε έναν τέλειο κόσμο, ο σύντροφος, η οικογένεια και οι φίλοι σου τα πηγαίνουν εξαιρετικά, αγαπιούνται  και απολαμβάνουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διαφορετικές προσωπικότητες, μπορούν να διαφωνήσουν και να συγκρουστούν, όπως και να ειπωθούν δυο – τρεις κακές κουβέντες πάνω στην ένταση.

Εσύ που βρίσκεσαι στη μέση, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφέρεις αυτά τα λόγια στο άλλο «στρατόπεδο». Το μόνο που θα επιτύχεις, είναι να έρθει λίγο ακόμα δράμα και λίγη ακόμα ένταση.