Δυστυχώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό είναι αυτός

Και μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά τις περισσότερες φορές είναι μονόδρομος.
Δυστυχώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό είναι αυτός

Της Μάρως Καρούση 

Ο χωρισμός λένε πως ισοδυναμεί με έναν μικρό θάνατο και αυτό ναι μεν ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι πιο ρεαλιστικό από οτιδήποτε άλλο θα ακούσεις για τις σχέσεις.

Το να χωρίσεις, το να «ξεριζώσεις» από πάνω σου εκείνο το κομμάτι, που «κούμπωσε» τόσο καλά με το δικό σου είναι βάρβαρο. Πονάει ψυχικά και συναισθηματικά σαν να σε τρώνε από μέσα, όλες εκείνες οι πεταλούδες που έκαναν πάρτι στο στομάχι σου, μόλις τον πρωτοερωτεύτηκες και όλα πλέον είναι αλλιώς.

Αλλά άκου αυτό. Κανένα ζευγάρι που σεβάστηκε τη σχέση του δεν την τερμάτισε πολιτισμένα, δίνοντας τα χέρια και λέγοντας «χάρηκα για την συνεργασία». Κανένα ζευγάρι που έζησε, όχι τον απλό έρωτα, αλλά τον επικό, τον ποιητικό, το -δεν-μπορώ-να-ζήσω-χωρίς-εσένα- έρωτα, δεν μπορεί να χωρίσει χαμογελώντας και αναφωνώντας, «Καλά περάσαμε, πάμε για άλλα».

Οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν δυνατά, δέθηκαν και επένδυσαν σε όνειρα και αγκαλιές που δύσκολα «λύνονται», δεν μπορούν να χωρίσουν εν μία (σιγά μην είναι μία) νυκτί.

Για αυτό δυστυχώς η λύση είναι μόνο μία και ξέρω ότι δεν θα σου αρέσει…

Δυστυχώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό είναι αυτός

Ο μόνος τρόπος να χωρίσεις και να δημιουργήσεις εγωιστικές ασπίδες, για να μην γυρίσεις πίσω, είναι να μισήσεις τον άλλο.

Ακόμα και αν δεν σου έκανε κάτι, άξιο μίσους και βαριάς κατηγορίας, η μόνη λύση είναι αυτή. Να τον κατηγορήσεις για πολλά. Που δεν μπόρεσε να αγαπήσει, που δεν ήταν εκεί όταν τον ήθελες, να τον μισήσεις που δεν σου έδωσε όσα εσύ, ακόμα και αν ξέρεις πως οι άνθρωποι αγαπούν με διαφορετικό τρόπο.

Απόψε και για όλα τα επόμενα βράδια θα τον μισήσεις και αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ, κάνε αυτόν να σε μισήσει. Βγες εσύ η κακιά της ιστορίας και άσε τον ίδιο και τον κόσμο να πει ό,τι θέλει. Δεν είχες επιλογές και το ξέρεις.

Πρέπει κάποιος να είναι ο κακός της υπόθεσης, γιατί αν ήσασταν και οι δύο καλοί, πώς χωρίσατε; Γιατί χωρίσατε; Και ποιος έφταιγε;

Το και οι δύο είναι καλή απάντηση, αλλά εξαιρετικά κλισέ και τα κλισέ σας θα περιοριστούν απόψε στα «Δεν θέλω να σε ξαναδώ μπροστά μου, δεν ένιωσα τίποτα» και τα λοιπά και τα λοιπά.

Και ας θέλεις να τον ξαναβλέπεις μπροστά σου κάθε μέρα και ας ένιωσες ίσως πολλά παραπάνω από όσα έπρεπε. Σήμερα κάποιος θα είναι ο κακός, για να μπορέσει η ιστορία σας να κλείσει όπως πρέπει.

Και ξέρεις πως πρέπει να κλείσει… απλώς βρες την δύναμη.