Τα τρία σουτιέν που δεν πρέπει ποτέ να ξαναφορέσεις

Απαγορεύονται δια ροπάλου. Και μάθε γιατί.
Τα τρία σουτιέν που δεν πρέπει ποτέ να ξαναφορέσεις

Της Μάρως Καρούση 

Πολλές γυναίκες μπορούν να βεβαιώσουν ότι η αγορά των σωστών σουτιέν δεν είναι εύκολη. Ενώ θα θέλατε να επιλέξετε ένα όμορφο, δαντελωτό ή έστω ένα πρακτικό κομμάτι, δυστυχώς, οι σύγχρονες τάσεις της μόδας τείνουν να αγνοούν το σωστό είδος.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές γυναίκες παίρνουν σουτιέν που δεν τους ταιριάζουν με τίποτα και λειτουργούν πολύ αρνητικά στη στάση του σώματός τους, ακόμα και την υγεία τους.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς του «σωστού» σουτιέν για το σώμα της κάθε γυναίκας.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία είδη που απαγορεύεται να φοράς δια ροπάλου;

Τα τρία σουτιέν που δεν πρέπει ποτέ να ξαναφορέσεις

#1 Sticky bras 

Η μανία των sticky bras που συνεπήρε όλο το Instagram και έκανε όλες τις γυναίκες να θέλουν να το αγοράσουν, είναι ίσως το πιο μεγάλο λάθος που μπορείς να κάνεις.

Παρόλο που φαίνεται εύχρηστο, είναι πάρα πολύ κακό για το στήθος σου και αν νομίζεις πως κολλάνε μαγικά, πλανάσαι. Χρησιμοποιείται μια ειδική κόλλα η οποία με το που έρθει σε επαφή με το δέρμα σου, μόνο καλά δεν αντιδρά.

#2 Πλαστικά σουτιέν 

Η φθορά που προκαλούν στο δέρμα μας είναι η ίδια με αυτή που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε άλλο πλαστικό εσώρουχο. Μην βάζεις τη μόδα πάνω από την άνεσή σου, καθώς τέτοιου είδους σουτιέν μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, εξανθήματα και κακή κυκλοφορία του αίματος.

Τα τρία σουτιέν που δεν πρέπει ποτέ να ξαναφορέσεις

#3 Σουτιέν που είναι σφιχτά

Ξέρεις ότι το 80% των γυναικών φορούν ένα σουτιέν που εφαρμόζει λάθος στο σώμα τους, συνήθως πιο σφιχτό από ότι πρέπει; Και λες «εντάξει, τι μπορεί να προκαλέσει ένα σφιχτό σουτιέν»; Ιδού η απάντηση:
Πόνο στοn λαιμό, πόνο στους ώμους, αλλεργικές αντιδράσεις, δερματική ενόχληση, διαστρεβλωμένο/συμπιεσμένο/τεντωμένο ιστό μαστού, κακή κυκλοφορία, μέχρι και κακοήθεια του (έχουν παρατηρηθεί από πολύ σφιχτή μπανέλα τέτοια περιστατικά).

Μήπως λοιπόν η επόμενη αγορά του σουτιέν σου να είναι λίγο πιο προσεκτική;