Τα «μυστικά» που θα καθυστερήσουν την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σου

Χωρίς ιδιαίτερα ακριβές αγορές.
Detox λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Κάν' το σωστά και φάε παραπάνω μέσα στις γιορτές

Της Μάρως Καρούση 

Όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνει μαζί και το δέρμα μας και για αυτό πρέπει να το προφυλάσσουμε πάση θυσία από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο.

Οι εκφράσεις του προσώπου μας που όσο περνούν τα χρόνια, ξεκινούν να «γράφουν» πάνω σε αυτό, ο ήλιος φυσικά αλλά και η έκθεση στην ατμόσφαιρα της πόλης, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το πρόσωπό μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου.

Υπάρχει τελικά  λύση ώστε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων; Φυσικά και υπάρχει και δεν είναι μία, αλλά τρία δοκιμασμένα tips που αξίζει να ακολουθήσεις από σήμερα κιόλας.

Τα «μυστικά» που θα καθυστερήσουν την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σου

Κοιμήσου ανάσκελα

Το δέρμα δεν πρέπει να «πατικώνεται» όταν κοιμόμαστε, για αυτό και ο ύπνος μπρούμυτα είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Όσο το δέρμα σου δεν τρίβεται με τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, τόσο μειώνεις τις πιθανότητες εμφάνισης πρόωρων ρυτίδων.

Ψάρια με ωμέγα-3 λιπαρά

Δεν είναι καλό να τα καταναλώνουμε πάνω από μια φορά την  εβδομάδα, αλλά όταν το κάνουμε, είναι ένα τεράστιο δώρο για το δέρμα μας, αφού βοηθούν στην φρέσκια όψη και ελαστικότητά του.

Τέτοια ψάρια είναι ο σολομός και ο τόνος.

Τα «μυστικά» που θα καθυστερήσουν την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σου

Φόρα καλά γυαλιά ηλίου 

Η περιοχή των ματιών είναι ίσως η πιο ευαίσθητη από όλες και πολλές φορές δεν εκτιμάμε τον ήλιο όπως πρέπει, ώστε να την προφυλάξουμε.

Είτε με κακής ποιότητας γυαλιά ηλίου, είτε με πλήρη απουσία τους, καταλήγουμε να κάνουμε έντονες εκφράσεις που οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων στο σημείο που πραγματικά που μας ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα.

Οπότε, επένδυσε σε ένα ζευγάρι καλά γυαλιά ηλίου.

Αξίζει και το τελευταίο ευρώ.