Κορίτσια, σημειώστε: Μετά από τόσους άνδρες θα γνωρίσεις τον «έναν» σύμφωνα με την επιστήμη

Ξεκινάμε το μέτρημα.
Κορίτσια, σημειώστε: Μετά από τόσους άνδρες θα γνωρίσεις τον «έναν» σύμφωνα με την επιστήμη

Της Άλις Ζαχαριάδη

«Πριν τον πρίγκιπα, θα φιλήσεις πολλούς βατράχους», μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν μικρές και όπως φαίνεται άδικο δεν είχαν.

Η επιστήμη,τουλάχιστον, τάσσεται υπέρ της άποψης αυτής, υποστηρίζοντας πως ο «ένας και μοναδικός» υπάρχει μεν, θα ταλαιπωρηθούμε πολύ για να τον βρούμε δε.

Έρευνα σχετική με την ερωτική ζωή των γυναικών, η οποία παρουσιάζεται και αναλύεται εκτενώς στο βιβλίο «The Rosie Project» του συγγραφέα Graeme Simsion, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πριν τον μεγάλο μας έρωτα, θα γνωρίσουμε αρκετά αρσενικά  που θα μας κάνουν να νομίσουμε πως είμαστε ερωτευμένες.

Θα είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Κεφάλαιο «Ραντεβού»

Τα στοιχεία υποστηρίζουν πως θα πάμε σε έντεκα ραντεβού εκ των οποίων τα τέσσερα θα είναι σκέτη καταστροφή, τα δύο θα είναι blind dates και ακόμα δύο με άνδρες που γνωρίσαμε μέσω διαδικτύου.

Κεφάλαιο «έρωτας»

Πριν βρούμε τον «έναν» θα φιλήσουμε 15 άνδρες και θα κάνουμε σ ε ξ με 7. Από αυτούς θα ερωτευτούμε πραγματικά μόνο τους δύο. Δύο θα είναι και οι φορές που θα πληγωθούμε πολύ. Ωστόσο, μακροχρόνιες σχέσεις, πάνω από έναν χρόνο δηλαδή, θα συνάψουμε με πέντε άνδρες, ένας εκ των οποίων θα μας απατήσει. Άλλον έναν θα απατήσουμε εμείς.

«Όλα αυτά τα στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε έναν σύντροφο ζωής», αναφέρει ο συγγραφέας, ο οποίος φροντίσει να μας χρυσώσει το χάπι λέγοντας μας πως δεν είμαστε οι μόνες που εξακολουθούμε να πιστεύουμε στον πραγματικό έρωτα.

Όπως μας ενημερώνει συμβαίνει ακριβώς το ίδιo με 94 στις 100 γυναίκες…