Μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν; Μπες στην κουζίνα και φτιάξε δύο πεντανόστιμα γλυκά

Εύκολα, νόστιμα και υγιεινά.
Μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν; Μπες στην κουζίνα και φτιάξε δύο πεντανόστιμα γλυκά

Της Μάρως Καρούση 

Όταν ένα τρόφιμο χαλάει, είτε μέσα, είτε έξω από το ψυγείο μας, η πρώτη μας κίνηση είναι να το πετάξουμε. Η περίπτωση της μπανάνας, όμως, είναι λίγο διαφορετική καθώς τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό γιατί ο χρόνος ζωής της είναι… αμφιλεγόμενος.

Πολλοί θεωρούν ότι με το που μαυρίσει η φλούδα της είναι έτοιμη για τα σκουπίδια, αλλά εμείς θα σου πούμε πως αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν, βλέπεις, δύο εξαιρετικά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις μόνο με αυτές τις μπανάνες.

Γλυκά light, νόστιμα και εξαιρετικά εύκολα.

Pancakes μπανάνας 

Μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν; Μπες στην κουζίνα και φτιάξε δύο πεντανόστιμα γλυκά

Χρειάζεσαι μια μπανάνα την οποία την κόβεις κομματάκια και την χτυπάς σε μπλέντερ μαζί με 250 ml γάλα.

Στη συνέχεια, κοσκινίζεις 170 γραμμάρια αλεύρι (ολικής κατά προτίμηση), μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, λίγη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.

Τα ανακατεύεις καλά, προσθέτεις το μείγμα της μπανάνας και ακολουθείς ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνεις και για τα κλασσικά pancakes.

Σορμπέ μπανάνας 

Μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν; Μπες στην κουζίνα και φτιάξε δύο πεντανόστιμα γλυκά

Κόβεις τρεις με τέσσερις μπανάνες σε κυβάκια, όπως και δύο μικρά λεμόνια.

Τα βάζεις σε ένα μπολ, τα πασπαλίζεις με πέντε κουταλιές άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνουν πουρές.

Τα τοποθετείς στην κατάψυξη για 4 ώρες και αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη για την υφή που θα έχει το σορμπέ σου, καλό θα ήταν να το ανακατεύεις ανά μία ώρα.

Και είσαι πανέτοιμη!