Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Και άλλες τρεις που που δεν βρίσκεις ξαπλώστρα ακόμα κι αν είσαι ο ιδιοκτήτης
Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Κανονικά ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να συμπεριλάβει το 85% των οργανωμένων παραλιών της χώρας. Αλλά για κάτι τέτοιο θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον 24 ώρες για να τις καταγράψουμε.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλές παραλίες, ούτε καν στην άσχημη Αθήνα, που να σου προσφέρουν εύκολα ξαπλώστρες. Οπότε αρκεστήκαμε σε 4. Τις 4 πιο «σκληροπυρηνικές». Αυτές που ούτε μια ώρα αναμονή δεν είναι αρκετή για να καταφέρεις να βρεις ξαπλώστρα. Αυτές που δεν έχουν να σε χωρέσουν ούτε στο μπαρ τους. Αυτές που θα βρεις μπορεί να μην τις απολαύσεις ούτε με πετσέτα.

Για να γίνει η διαλογή αφέθηκαν πολλά δημοφιλή νησιά και πολλές δημοφιλείς παραλίες τους απ’ έξω. Για παράδειγμα η Μύκονος. Ή η Σαντορίνη. Αλλά σε τέτοια μέρη δεν είναι μόνο η ευκολία να βρεις ξαπλώστρα, αλλά και ο πόνος στην τσέπη. Ο αβάσταχτος πόνος.

Λευκή Άμμος Χαλκιδικής (No 1 με διαφορά)

Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν παραλίες της Χαλκιδικής που να μην εμπίπτουν στα κριτήρια μας. Αλλά έπρεπε να επιλεγεί μόνο μία παραλία. Βάλαμε την πιο δημοφιλή, αλλά σε αυτή θα συμπεριλάβουμε γενικά την ακτογραμμή που ανήκει. Δηλαδή και οι διπλανές οργανωμένες παραλίες, ο Κουρσάρος και το Cabana, το ίδιο δημοφιλείς είναι.

Μιλάμε για μια τεράστια παραλία, όπου για να βρεις ξαπλώστρα θα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση τουλάχιστον μια μέρα πριν. Αν μιλάμε για Σαββατοκύριακο, ακόμα χειρότερα. Δύο μέρες πριν. Μόνο αν πας γύρω στις 6-7 μπορεί να βρεις.

Κουρούτα

Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για κάθε Πελοποννήσιο που βρίσκεται πέριξ της Αμαλιάδας. Για τους ντόπιους είναι το Μαϊάμι της Πελοποννήσου.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέπτονται τα χωριά τους μετά τις 10 Αυγούστου, κάνει την Κουρούτα μια παραλία ασφυκτικά γεμάτη για ένα δεκαήμερο. Τόσο που για να βρεις ξαπλώστρα πρέπει να έχεις πάει εκεί από τις 9 το πρωί.

Βρωμόλιμνος Σκιάθου

Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Μπορεί πολλοί να μιλάνε για τις Κουκουναριές ή το Μπανάνα, αλλά η δική μου εμπειρία λέει ότι με λίγη τύχη θα βρεις σε αυτά τα δύο. Αντίθετα, στον Βρωμόλιμνο δεν θες μόνο τύχη.

Θες όσα κονέ χρειάζονται για να σου κρατάνε την ξαπλώστρα και να ελπίζουν ότι δεν θα τους λιντσάρουν οι ορδές απ΄όσους θα περιμένουν για να κάτσουν κάπου. Ο Βρωμόλιμνος είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία που θα χρειαστεί να κάνεις πολλές βόλτες από τη μια άκρη στην άλλη για να σταθείς τυχερός.

Ελαφονήσι Χανίων

Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα (Pics)

Παρά το ότι στο Ελαφονήσι υπάρχουν 4 σημεία με συγκεντρωμένες ξαπλώστρες, η πιθανότητα να βρεις από τις 12 μέχρι τις 4 είναι μηδαμινή. Μόνο με οργανωμένο πλάνο ίσως το πετύχεις. Να στοχεύεις αρχικά σε μία ξαπλώστρα που θα αποτελέσει τη βάση σου, ώστε να απλωθείς σιγά σιγά.

Μετά να πάει ένας από την παρέα στο ένα από τα τέσσερα σημεία, ένας άλλος σε δεύτερο, εσύ σε τρίτο και πάει λέγοντας. Ανάλογα το πόσοι είστε. Να έχετε μαζί σας γουόκι τόκι και να υπάρχει συνεννόηση άμεση. Αν τα κάνεις αυτά, μπορεί να σου χαμογελάσει η τύχη.

Ειδάλλως και η άμμος είναι μια χαρά. Απλώς σε μέρα με ντάλα ήλιο, κινδυνεύεις να καείς. Ακόμα κι αν παστωθείς με 2 μπουκάλια αντηλιακό.

What's Next