Τα 2 καψόνια στον στρατό που πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχουν

Μεγαλύτερος μύθος και απ' το τέρας του Λόχνες...
Οι 6 πιο βυσματικές ειδικότητες στον στρατό που είναι μόνο για λίγους

Συνηθίζουν να τα λένε οι πάλιουρες στους ψάρακλες. Περνούν από στόμα σε στόμα και κάποιοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι υπάρχουν.

Η Καλλιόπη, το γόπινγκ και οι άλλες κλασικές ομορφιές του στρατού υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εις τον αιώνα των αιώνων. Δυο άλλα καψόνια όμως αν και όλοι τα έχουν ακούσει, κανείς δεν τα έχει δει (εν έτει 2019, όχι πριν 70 χρόνια). Ποια είναι;

Το jukebox

Τι λέει ο μύθος ότι είναι; Με το που μπαίνεις για πρώτη φορά στο θάλαμο οι «παλαίουρες» έρχονται και καλά με φιλική διάθεση, σε βοηθάνε ν’ αφήσεις τα πράγματά σου κάτω, να τακτοποιηθείς και μετά σε ρωτάνε αν σου αρέσουν τα παλιά jukebox.

Εσύ, ως φιλόμουσος, ενθουσιάζεσαι και λες σ’ αυτά τα καλά παιδάκια που ο Θεούλης τα έστειλε χακί ντυμένα στη γη «Φυσικά και μου αρέσουν!».

Τότε σε αρπάζουν, σε χώνουν στο φωριαμό, τον κλείνουν και από τις σχισμές που έχει ρίχνουν μέσα κέρματα ζητώντας σου να πεις συγκεκριμένα τραγούδια. Φροντίζεις να μην στονάρεις στις ψηλές νότες, γιατί τα ελληνικά στρατά είναι γεμάτα από Ιάσωνες Τριανταφυλλίδηδες και κινδυνεύεις να βαθμολογηθείς με «άριστα τρία».

Μύθος ή πραγματικότητα: Πλέον, εν έτει 2019, αυτή η ιστορία συναγωνίζεται εύκολα τον Αίσωπο.

Το ξύρισμα του Κολοκοτρώνη

Τι είναι; Έστω ότι έχεις κάνει την υπέρτατη γκάφα κατά τη διάρκεια της θητείας σου (έχεις δει, ας πούμε, τον Ταξίαρχο και αντί για να βαρέσεις προσοχή μέχρι το πόδι σου να φτάσει στο φλοιό της γης, εσύ του είπες «Που ’σαι ψηλάκο μου;») και ο διοικητής σου το έχει πάρει χαμπάρι.

Τότε, σε στέλνει με αφρό κι ένα ξυράφι στο χέρι στον προαύλιο χώρο, σου λέει να πας στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και να του ξυρίσεις το μουστάκι. Σου καθιστά σαφές πως πρέπει ο Θεόδωρος να γίνει φράπα, αλλιώς θα μείνεις εσαεί εκεί έξω.

Έτσι, περνάνε οι ώρες, εσύ στην αρχή γελάς που τη γλίτωσες τόσο φτηνά και χαβαλεδιάζεις χαιρετώντας τις σειρές σου που κάνουν παρέλαση ενώ εσύ κωλοβαράς. Όμως, μετά το πέρας 10-12 ωρών κι αφού ο Τέο συνεχίζει να έχει μουστάκα, σιγά- σιγά φορτώνεις, μέχρι που σου στρίβει περισσότερο κι από τον Άλεξ στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Μύθος ή πραγματικότητα; Σε πόσα στρατόπεδα έχεις δει άγαλμα του Κολοκοτρώνη;

Τα 2 καψόνια στον στρατό που πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχουν

What's Next