«Γιατί γεμίζω σπυράκια;»: Τα δύο μεγάλα λάθη που κάνεις με τα καλλυντικά σου

Έχει συμβεί σε όλες μας.
«Γιατί γεμίζω σπυράκια;»: Τα δύο μεγάλα λάθη που κάνεις με τα καλλυντικά σου

Της Άλις Ζαχαριάδη

Τα σπυράκια κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας τόσο λόγω ορμονών όσο και μικροοργανισμών που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας.

Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν να καθαρίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα του προσώπου μας είτε έχουμε μακιγιαριστεί είτε όχι, με τα ειδικά προϊόντα καταπολέμησης κάθε «ψεγαδιού» που εμφανίζεται για να μας χαλάσει την εικόνα και τη διάθεση να κρίνονται κι αυτά απαραίτητα.

Σαφώς, δεν φταίνε μόνο οι ορμόνες για την εμφάνιση των ενοχλητικών σπυριών. Υπάρχει ένα τεράστιο σφάλμα στο οποίο οι περισσότερες από εμάς πέφτουμε -κυρίως όσες αγαπάμε το μακιγιάζ.

Εσύ πόσο σίγουρη είσαι πως τηρείς τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής όσον αφορά στα προϊόντα που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ σου; Πως διατηρείς τόσο τα καλλυντικά όσο και τα πινέλα σου  καθαρά;

Ας δούμε τα δύο συχνότερα λάθη που καταστρέφουν την εικόνα του προσώπου μας και φέρουν αποκλειστικά και μόνο την υπογραφή μας.

Επιτρέπεις να χρησιμοποιηθούν πινέλα και καλλυντικά από άλλους

Ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Τα καλλυντικά ας απαγορεύονται να δανείζονται ή να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε άλλο εκτός από εμάς.

Και δεν μιλάμε, φυσικά, μόνο για τη mascara μέσω της οποίας μπορούν να προκληθούν σοβαρές μολύνσεις στα μάτια, μα ακόμα και για την πούδρα ή το ρουζ μας.

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει ξένο χέρι ή πινέλο να έρθει σε επαφή με τα δικά μας προϊόντα καθαρά λόγω μικροβίων τα οποία διασπείρονται και είναι σε θέση να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

«Γιατί γεμίζω σπυράκια;»: Τα δύο μεγάλα λάθη που κάνεις με τα καλλυντικά σου

Δεν πλένεις τα πινέλα σου όσο συχνά επιβάλλεται

Ιδανικά, γυναίκες που μακιγιάρονται καθημερινά, πρέπει να πλένουν τα πινέλα τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σίγουρα, μιλάμε για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, ωστόσο μας βοηθά να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης οποιασδήποτε μορφής μόλυνσης.

Τα υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ που μένουν επάνω στα πινέλα μας, ευνοούν την ανάπτυξη και την εξάπλωση βακτηρίων, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ακόμα και οι επαγγελματίες make-up artists φροντίζουν να πλένουν τα πινέλα τους μετά από κάθε χρήση.

Εσύ γιατί όχι;