Επιστημονικά αποδεδειγμένο: Οι τρεις φράσεις που λένε μόνο όσοι βρίσκονται σε μια απόλυτα ευτυχισμένη σχέση

Σύμφωνα με το Open University της Αγγλίας.
Orange is the new black: Οι κορυφαίοι τρόποι να φορέσεις το πορτοκαλί

Της Μάρως Καρούση 

Το να θέσουμε κανόνες και θέσφατα στο τι πρέπει να έχει μια σχέση για να είναι ευτυχισμένη είναι ίσως λίγο περίεργο, αφού οι άνθρωποι είναι εντελώς διαφορετικοί και το τί τους κάνει χαρούμενους, ποικίλλει.

Το ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας όμως, μελέτησε 5.000 συμμετέχοντες σε σχέση, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για δύο χρόνια εξετάστηκαν αυτοί οι άνθρωποι και βρέθηκαν τα τρία κοινά στοιχεία που έκαναν τις σχέσεις τους, τόσο πετυχημένες και ευτυχισμένες.

«Σε ευχαριστώ για…»

Δύο σύντροφοι που λένε «ευχαριστώ» ο ένας στον άλλον, φυσικά και θα έχουν μια πιο ευτυχισμένη και γεμάτη εκτίμηση, σχέση. Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά αυτή η πολύ μικρή λέξη περιέχει εξαιρετικά μεγάλο φορτίο θετικής αύρας και δηλώνει την ευγνωμοσύνη σου, για κάτι που έκανε ο άνθρωπος που αγαπάς και έχεις επιλέξει.

Επιστημονικά αποδεδειγμένο: Οι τρεις φράσεις που λένε μόνο όσοι βρίσκονται σε μια απόλυτα ευτυχισμένη σχέση

«Είσαι πολύ όμορφη σήμερα»

Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περνάει ο πρώτος καιρός της σχέσης και τα πολυσυζητημένα «μέλια», δεν είναι της άποψης πως τα κομπλιμέντα πρέπει να λέγονται με την ίδια συχνότητα, αφού πλέον θεωρούνται δεδομένα.

Τίποτα, όμως, δεν είναι δεδομένο και ακόμα και η πιο απλή φράση, εκείνη η καλή κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο, θα προσθέσει ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι, στο να γίνει η σχέση σας ακόμα πιο «γερή» και ευτυχισμένη.

«Με συγχωρείς»

Όση δυναμική έχει το «ευχαριστώ», άλλη τόση έχει και το «συγγνώμη». Μια εξίσου πολύ μικρή λέξη αλλά υψίστης σημασίας, αφού με το που την ξεστομίσεις, ρίχνεις τον εγωισμό σου και αποδεικνύεις πως δεν φοβάσαι την παραδοχή ενός λάθους σου.

Καθόλου εύκολο πράγμα.