Το είδος απιστίας που σε κάνει να νομίζεις ότι… δεν απατάς

Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι σε μια σχέση, αλλά αυτό να μην ισχύει απόλυτα.
Το είδος απιστίας που σε κάνει να νομίζεις ότι... δεν απατάς

Της Μάρως Καρούση

Το να απατήσεις τον σύντροφό σου δεν χωράει και πολλές αμφιβολίες για το πότε ισχύει και πότε όχι, αφού κατά γενική ομολογία -από το φιλί, μέχρι την ερωτική πράξη- θεωρείται απιστία από τους περισσότερους.

Και γιατί λέμε για τους περισσότερους; Γιατί υπάρχει και εκείνη η μερίδα ανθρώπων που θεωρεί πως η ανταλλαγή μηνυμάτων με έναν άνθρωπο του αντίθετου φύλου, ναι θεωρείται απιστία ή εν δυνάμει απιστία.

Πότε όμως αυτό ισχύει και πότε όχι; Μήπως όντως αυτά τα μηνύματα που ανταλλάσσεις και θεωρείς αθώα, κρύβουν κάτι πολύ πιο βαθύ από αυτό που πιστεύεις;

Ας δούμε τα επικίνδυνα σημάδια, ότι έχουμε περάσει τη ζώνη του αθώου και οδεύουμε σε αυτή του λίγο πιο ένοχου.

Ο σύντροφός σου δεν το ξέρει

Το να μιλάς με κάποιον, απλώς το να μιλάς, να γελάς και να έχετε μια καλή φιλική σχέση, μόνο μεμπτό δεν είναι. Αντιλαμβάνεσαι και μόνη σου πως δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω, για το ότι αν το κρύβεις από τον σύντροφό σου, θεωρείται (και ενδεχομένως είναι) ύποπτο.

Το είδος απιστίας που σε κάνει να νομίζεις ότι... δεν απατάς

Δεν θα λειτουργούσες με τον ίδιο τρόπο αν σύντροφός σου ήταν κάπου κοντά

Μπορεί να γνωρίζει τα πάντα για το άλλο άτομο, πως είστε συνάδερφοι ή φίλοι και η σχέση σας είναι εξαιρετικά αθώα. Μπορεί να γνωρίζει και τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που ίσως ανταλλάσσετε και να μην έχει κανένα μα κανένα θέμα.

Εάν όμως βρισκόταν δίπλα σου στον καναπέ την ώρα που σήκωνες το τηλέφωνο ή ετοιμαζόσουν να απαντήσεις στο μήνυμα, θα ήταν ίδιο το περιεχόμενο της κουβέντας σας με το εν δυνάμει τρίτο πρόσωπο; Αν όχι, ίσως πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα.

Μοιράζεσαι πράγματα που δεν λες στον σύντροφό σου

Το να είσαι μέρος μιας σχέσης έχει τα καλά και τα κακά του και αν μπορούμε να βάλουμε στην κορυφή ένα από τα καλά, αυτό είναι αναμφίβολα το ότι έχεις τον άνθρωπο σου να μοιραστείς φόβους, χαρές και γενικότερα, ό,τι σε απασχολεί.

Εάν δεν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του και αυτή σου η ανάγκη καλύπτεται από αλλού, τα καμπανάκια του κινδύνου, ηχούν αρκετά δυνατότερα…