Οι αλήθειες που δεν γνώριζες για την «μόδα» του brunch

Ποια τηλεοπτική σειρά το έκανε μόδα;
Οι αλήθειες που δεν γνώριζες για την «μόδα» του brunch

Της Μάρως Καρούση

Είναι αναμφίβολα το talk of the town στο κομμάτι του φαγητού και έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο must κάθε Κυριακής, σε μια παρέα που σέβεται τον εαυτό της.

Το brunch, όπως και αν σου αρέσει, είτε είσαι fan των γλυκών και των pancakes, είτε των αλμυρών, με τα αυγά και τα περίτεχνα σάντουιτς, είναι μέρος πλέον της καθημερινότητάς μας, μόνο που  είχε εξαφανιστεί για πάρα πολλά χρόνια από το προσκήνιο.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην Αγγλία του 19ου αιώνα, με τον καφέ να μην πρωταγωνιστεί, αφού το αλκοόλ -το ελαφρύ αλκοόλ φυσικά- ήταν αλληλένδετο με αυτό.

Οι αλήθειες που δεν γνώριζες για την «μόδα» του brunch

Στη συνέχεια πέρασε στην Αμερική του 1930, ως το απόλυτο γεύμα των κινηματογραφικών αστέρων, οι οποίοι λόγω των ταξιδιών που έκαναν όλο το βράδυ  ξυπνούσαν πολύ αργά τις Κυριακές, με το πρωινό να θεωρείται παράταιρο ως προς το αργά και το μεσημεριανό ως προς το νωρίς.

Και κάπου εκεί stop. Μετά το 1940, το brunch έδωσε την θέση του στα μεγάλα κυριακάτικα τραπέζια, μέχρι την στιγμή που είδαμε στις οθόνες μας τι άλλο;

Οι αλήθειες που δεν γνώριζες για την «μόδα» του brunch

Το θρυλικό S e x and the City. Την σειρά που αποκατέστησε την φήμη του brunch και το επανέφερε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Οι τέσσερις αγαπημένες μας φίλες, έχουν μοιραστεί ουκ ολίγες σκηνές -για να μην σας πω τις περισσότερες κοινές λήψεις τους- πάνω από ένα τραπέζι, που ενώ πίνουν αλκοόλ, «τσιμπάνε» και κάτι σαν σάντουιτς, σαλάτες και γλυκά.

Η συγκεκριμένη σειρά, απέκτησε τέτοια δυναμική που μπόρεσε λοιπόν, όχι μόνο να καθορίσει τάσεις της μόδας, απελευθερωμένες απόψεις για τις σχέσεις και τους άντρες, το Cosmopolitan ως εθνικό γυναικείο cocktail, αλλά και να ξαναφέρει τον όρο του brunch στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα.

Να που τελικά δεν την αγαπήσαμε τυχαία.