Θέλεις να τρως πιο υγιεινά; Η αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Υγιεινή διατροφή - διακόσμηση σημειώσατε Χ.
Θέλεις να τρως πιο υγιεινά; Η αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Της Άλις Ζαχαριάδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταφέρνουν να συνδέσουν τις διατροφικές μας συνήθειες με τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Όπως έχει αποδειχτεί, υπάρχουν χρώματα που έχουν την τάση να μας κόβουν την όρεξη -με πρώτο και καλύτερο το μπλε-, ενώ ακόμα και ο χώρος στον οποίο επιλέγουμε να καταναλώσουμε το γεύμα μας φαίνεται πως σχετίζεται με την ποιότητα των τροφών μας αλλά και την ποσότητα που καταλήγουμε να τρώμε.

Τώρα, η επιστήμη έρχεται να μας αποκαλύψει τον τρόπο να τρώμε πιο υγιεινά χωρίς να αισθανόμαστε πως στερούμαστε. Και ουδεμία σχέση έχει με το περιεχόμενο του πιάτου μας!

Έρευνα του Cornell University Food and Lab η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ένωσης Έρευνας Καταναλωτών, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο του οποίου η ύπαρξη στον χώρο του σπιτιού στον οποίο συνηθίζουμε να τρώμε (κουζίνα, τραπεζαρία ή σαλόνι) είναι σε θέση «να μειώσει την αντιληπτή γεύση των ανθυγιεινών τροφών, ελαττώνοντας εν συνεχεία την κατανάλωσή τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη μελέτη.

Ποιο είναι αυτό; Ο καθρέφτης.

Βάσει των αποτελεσμάτων, το να βλέπουμε τον εαυτό μας να καταναλώνει ανθυγιεινές τροφές, κάνει τον εγκέφαλό μας να μας δίνει το μήνυμα πως πρέπει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες.

Θέλεις να τρως πιο υγιεινά; Η αλλαγή που πρέπει να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Σα να λέμε, δηλαδή, πως ο καθρέφτης… μας δημιουργεί τύψεις.

«Η ύπαρξη του καθρέφτη στο δωμάτιο που τρώμε, μας επιτρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας αντικειμενικά και μας  βοηθά να τον κρίνουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κρίνουμε τους άλλους», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης.

Μήπως ήρθε η ώρα να τολμήσουμε να πούμε το «ναι» στην πρόκληση του καθρέφτη;