Light και πεντανόστιμo! Το γεύμα που θα φτιάξεις από τα πασχαλινά αυγά που σου περίσσεψαν

Υγιεινό και ό,τι πρέπει για τις ημέρες μετά το Πάσχα.
Light και πεντανόστιμo! Το γεύμα που θα φτιάξεις από τα πασχαλινά αυγά που σου περίσσεψαν

Της Μάρως Καρούση

Εάν ο όρος leftovers έψαχνε τον δημιουργό του, τα πασχαλινά αυγά θα διεκδικούσαν αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες θέσεις.

Γιατί η αλήθεια είναι πως όσες γιορτές του Πάσχα και αν διανύσουμε, όσες φορές και αν έχουμε δει πως δεν είμαστε 128 άτομα στο κυριακάτικο τραπέζι, τα κόκκινα αυγά που θα φτιάξουμε, θα περισσέψουν μέχρι… τον Δεκαπενταύγουστο.

Και εντάξει, αυγά είναι και σίγουρα μπορούν να αντέξουν στο ψυγείο και να τα έχεις έτοιμα βρασμένα δίπλα σε κάθε -αποτοξινωτικό- λαδερό σου, όμως πόσο να τρως το ίδιο πράγμα;

Για αυτό λοιπόν, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.

Light και πεντανόστιμo! Το γεύμα που θα φτιάξεις από τα πασχαλινά αυγά που σου περίσσεψαν

Τι θα φτιάξουμε; Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο και μαύρο ψωμί!

Για 2 σάντουιτς θα χρειαστείς

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί που θα έχεις φρυγανίσει
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για αυγοσαλάτα

Ψιλοκόβεις τα αυγά και σε ένα μπολ, ρίχνεις μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις.  Μπορείς να προσθέσεις και ό,τι αρωματικό σου αρέσει, όπως μαϊντανό ή άνηθο.

Τόσο απλό. Μετά είναι η σύνθεση του σάντουιτς, όπου αλείφεις την αυγοσαλάτα σου και στις δύο φέτες, τοποθετείς το μαρούλι και δύο «γενναίες» φέτες αβοκάντο στη μέση.

Χορταστικό και πεντανόστιμο.