Οι τρεις μόνιμες ανασφάλειες μέσα στη σχέση που βασανίζουν (και) τους άνδρες

Γιατί οι ανασφάλειες δεν ταλαιπωρούν μόνο τις γυναίκες.
Οι τρεις μόνιμες ανασφάλειες μέσα στη σχέση που βασανίζουν (και) τους άνδρες

Της Μάρως Καρούση 

Είχαμε πει πολύ πρόσφατα πως αν υπάρχει  πρόσφορο έδαφος να «ανθίσει» η ανασφάλεια μιας γυναίκας, αυτό είναι η αρχή της σχέσης.

Και οι άντρες, όμως, δεν πάνε πίσω. Καθώς σύμφωνα με έρευνες, μόλις εμφανιστεί εκείνη η μικρή γωνίτσα ρεαλισμού που αποδεικνύει ότι η σχέση σου δεν είναι όσο ονειρεμένη και παραδεισένια πίστευες, η ανασφάλεια χτυπά την πόρτα ανεξαρτήτως φύλου.

Ποιες είναι οι τρεις πιο βασικές ανασφάλειες των ανθρώπων μόλις εμφανίζονται τα προβλήματα στη σχέση;

Με απατάει

Πληρωμένη απάντηση. Ακόμα και αν είσαι ο πιο απελευθερωμένος, ανεξάρτητος και ultra cool άνθρωπος της Γης, μόλις εμφανιστεί το πρώτο πρόβλημα, το μυαλό σου θα γεμίσει σαν να έχει σκάσει βόμβα, με φωνούλες που λένε «Έχει άλλον», «Βλέπει άλλη», «Με απατάει».

Οι τρεις μόνιμες ανασφάλειες μέσα στη σχέση που βασανίζουν (και) τους άνδρες
Δεν είμαι αρκετός/ή στον σ ε ξουαλικό τομέα

Τεράστια ανασφάλεια που αγγίζει εξίσου και τα δύο φύλα. Και ως προς την πλευρά των αντρών, ότι δεν ικανοποιεί πλέον την σύντροφο του, αλλά και από την πλευρά της γυναίκας εξαιρετικά έντονα, ότι έχει συνηθίσει ο άλλος την εικόνα της, ή ότι δεν του είναι πλέον αρκετή.

Έχει φύγει ο έρωτας

Μπορεί να νομίζεις πως αυτό είναι μια κλασσική γυναικεία ανασφάλεια, αλλά και οι άντρες το νιώθουν ίσως, μάλιστα, πιο έντονα από τις γυναίκες σε μερικές περιπτώσεις.

Γιατί πράγματι η λύση είναι στο κομπλιμέντο, είναι στο φιλί πριν πας δουλειά, είναι στο «Είσαι πολύ όμορφη σήμερα».

Και η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες είναι ο πιο συχνός δέκτης αυτών των συμπεριφορών. Ο άντρας όμως; Πόσες φορές έχεις πει στον σύντροφο σου ότι είναι όμορφος, ότι τον θαυμάζεις και κανά δυο ακόμα γλυκά λόγια;

Επειδή δεν είναι ο κανόνας σε κοινωνικό πλαίσιο, δεν σημαίνει πως δεν θέλουν και δεν χρειάζεται να τα ακούνε.

Άλλωστε, διαφέρουμε εν τέλει τόσο πολύ;