DIY: Η πιο stylish λαμπάδα φτιαγμένη από 2 μόνο υλικά

Δεν πρόλαβες να πάρεις λαμπάδα; Φτιάξε μόνη σου στο σπίτι!
DIY: Η πιο stylish λαμπάδα φτιαγμένη από 2 μόνο υλικά

Της Μάρως Καρούση 

Το Πάσχα είναι μια γιορτινή περίοδος και όπως σε όλες οι αντίστοιχες, συνηθίζουμε να παίρνουμε δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Ένα από τα πιο αγαπημένα δώρα θα είναι πάντα τα homemade και στην περίπτωση που θα εξετάσουμε σήμερα, αυτό μας βολεύει τρομερά.

Η λαμπάδα δεν είναι αποκλειστικά ένα δώρο για το βαφτιστήρι, αφού όλοι μας κρατάμε ένα λευκό κερί την Ανάσταση. Γιατί λοιπόν, να μην κάνεις το δικό σου λίγο πιο όμορφο;

Φυσικά και το tip που θα δείξουμε, είναι ό,τι πρέπει και για την sos περίπτωση «Είμαι νονά, τα μαγαζιά έχουν κλείσει, δεν έχω λαμπάδα».

Μην ανησυχείς! Το decoupage είναι εδώ, να σε σώσει.

DIY: Η πιο stylish λαμπάδα φτιαγμένη από 2 μόνο υλικά

Θα χρειαστείς:

  • Λευκά κεριά (για όσες λαμπάδες θέλεις να φτιάξεις)
  • Χαρτοπετσέτες με σχέδια
  • 1 κερί αναμμένο
  • 1 κουτάλι

Και πάμε!

Αρχικά θα ανοίξεις τα φύλλα της χαρτοπετσέτας, με σκοπό να χρησιμοποιήσεις μόνο το εξωτερικό φύλλο με το σχέδιο.

Στη συνέχεια κρατάς το λευκό κερί σου και τυλίγεις πάνω του με τα δάχτυλα σου, το κομμάτι της χαρτοπετσέτας που θέλεις να απεικονιστεί.

Ίσως σε όλο αυτό το DIY αναρωτιόσουν τι θα κάνουμε το αναμμένο κερί με το κουτάλι, και λοιπόν ήρθε η ώρα τους. Κρατάς το κουτάλι, από την εσωτερική του πλευρά, μπροστά από το αναμμένο κερί και περιμένεις λίγο να ζεσταθεί (μαξ 15 δευτερόλεπτα).

Όπως είναι ζεστό, με την εξωτερική του τώρα πλευρά, το περνάς πάνω από την χαρτοπετσέτα που τυλίγει το λευκό σου κερί, στρώνοντας την ώστε να μην κάνει ανομοιομορφίες.

Επαναλαμβάνεις την διαδικασία (ζεσταίνω κουτάλι, «κολλάω» σε χαρτοπετσέτα) όσες φορές κρίνεις ότι πρέπει, για να κολλήσει η  πάνω στο κερί και να αποτυπωθεί το σχέδιο.

Και είσαι έτοιμη!

Εάν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να διακοσμήσεις και με έξτρα αξεσουάρ που μπορεί να έχεις σπίτι σου.