Sugar free: 4 πράγματα που αλλάζουν επάνω σου μόλις κόψεις τη ζάχαρη

Και θα δεις τη διαφορά αμέσως.
Sugar free: 4 πράγματα που αλλάζουν επάνω σου μόλις κόψεις τη ζάχαρη

Της Μάρως Καρούση 

Το πρόβλημα με τα τρόφιμα στις μέρες μας είναι ότι έχουν πάρα πολλές θερμίδες και σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά. Αυτό λοιπόν που πρέπει να αυξήσουμε, είναι η πρόσληψη αυτών των θρεπτικών ουσιών και η αποφυγή φανερών ή και πολύ καλά κρυμμένων, βλαβερών.

Τι εννοούμε κρυμμένων; Ας πάρουμε για παράδειγμα τη ζάχαρη, ένα από τα πιο «κακά» υλικά που μπορούμε να βάλουμε στον οργανισμό μας και μερικές φορές κρύβεται πολύ καλά, όπως στις μπάρες δημητριακών, σε dressings από σαλάτες ή ακόμα και στο γιαούρτι.

Sugar free: 4 πράγματα που αλλάζουν επάνω σου μόλις κόψεις τη ζάχαρη

Το θέμα είναι να μπορέσουμε να την εντοπίσουμε και να την βγάλουμε οριακά, εντελώς από την ζωή μας.

Γιατί ξέρεις τι συμβαίνει αν ακολουθήσεις μια διατροφή που είναι εντελώς απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μορφή ζάχαρης;

Το δέρμα σου θα λάμψει 

Αν έχεις δερματικά προβλήματα όπως ακμή, θα μπορούσαν να αποδοθούν στην υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Η ζάχαρη προκαλεί μια διαδικασία κατά την οποία το κολλαγόνο και η ελαστίνη δεσμεύονται. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι δύο πρωτεΐνες που βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής, λαμπερής εμφάνισης του δέρματος και έτσι με την μείωση της ζάχαρης οι πρωτεΐνες αυτές, θα μείνουν ανέπαφες.

Θα νιώθεις πιο χαρούμενη 

Μπορεί η κατανάλωση ζάχαρης να σε κάνει εξαιρετικά ευτυχισμένη -έχει την δράση που θα μπορούσε να έχει η κοκαΐνη όπως έχουμε πει παλαιότερα- μόλις «συνέλθεις», η πτώση θα είναι πολύ μεγάλη συναισθηματικά.

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τρώνε πολλά προστιθέμενα σάκχαρα, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βιώσουν μεταβολές της διάθεσης, άγχος, κατάθλιψη και υπερευαισθησία.

Sugar free: 4 πράγματα που αλλάζουν επάνω σου μόλις κόψεις τη ζάχαρη

Εάν θέλεις πιο σταθερά συναισθήματα, η απουσία της ζάχαρης από τη διατροφή σου θα σας βοηθήσει τρομερά.

Θα κοιμάσαι καλύτερα 

Η προστιθέμενη ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, γεγονός που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο τη νύχτα. Αφού αποβάλλεις τη ζάχαρη, θα κοιμηθείς εγγυημένα πολύ καλύτερα και θα αισθανθείς πιο ασφαλής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα βελτιωθεί η μνήμη σου

Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική εξασθένηση και μια γενικότερη «κούραση» του μυαλού.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η εισροή ζάχαρης στον οργανισμό μας, διαταράσσει τη λεπτή ισορροπία των χημικών ουσιών στο σώμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λήθαργο και ψυχική εξάντληση.

Συμπέρασμα; Αν δεν μπορείς να την κόψεις, τουλάχιστον μείωσε τη.