Ο εναλλακτικός τρόπος βαφής αυγών: Χρησιμοποίησε… τα λαχανικά σου

Λάχανο, παντζάρι και κρεμμύδι, για τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά.
Ο εναλλακτικός τρόπος βαφής αυγών: Χρησιμοποίησε... τα λαχανικά σου

Της Μάρως Καρούση 

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι ένα από τα βασικότερα έθιμα της πασχαλινής περιόδου, με τις περισσότερες από εμάς να καταφεύγουμε πάντα στην εύκολη λύση του εμπορίου, με την κλασσική κόκκινη βαφή, παρόλο που βάσει ερευνών τα χημικά της βαφής αυτής δεν είναι καθόλου αθώα.

Φέτος λοιπόν, προσπάθησε να κάνεις την διαφορά, να πας κόντρα στην λύση του εμπορίου και στα άπειρα χρωστικά που μπαίνουν στο αυγό και ενδεχομένως το διαπερνούν -βάφοντας το και στο ασπράδι του- και να τα βάψεις με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που έχεις σπίτι σου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τα πασχαλινά μας αυγά θα είναι ακριβώς η ίδια και για τα τρία χρώματα που θα φτιάξουμε, κόκκινα, μπλε και κίτρινα-πορτοκαλί, οπότε θα την αναφέρουμε μια φορά για όλα.

Απλώς, όπου μπλε αυγά βάζουμε μωβ λάχανο, όπου κόκκινα, παντζάρια και όπου κίτρινα-πορτοκαλί, κρεμμύδια.

Ο εναλλακτικός τρόπος βαφής αυγών: Χρησιμοποίησε... τα λαχανικά σου

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες νερό, βάζεις σε κομμάτια το λάχανο, ή δύο μεγάλα παντζάρια, ή τις φλούδες από αρκετά κρεμμύδια.

Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια τα αφήνεις να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Ο εναλλακτικός τρόπος βαφής αυγών: Χρησιμοποίησε... τα λαχανικά σου

Στραγγίζεις τα λαχανικά και κρατάς το υγρό τους, προσθέτοντας ένα κουταλάκι της σούπας λευκό ξύδι.

Ανακατεύεις και τοποθετείς την βαφή σου σε ένα γυάλινο δοχείο, όπου εκεί τοποθετείς και τα αυγά σου.

Τα αφήνεις μέσα για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα έχεις τα πιο λαμπερά αυγά που θα μπορούσες να έχεις!

What's Next