Μια ανάσα απ’ την Αθηνα: 4 ελληνικά νησιά ιδανικά για τις διακοπές του Πάσχα

Διάλεξε και πάρε.
Μια ανάσα απ' την Αθηνα: 4 ελληνικά νησιά ιδανικά για τις διακοπές του Πάσχα

Της Μάρως Καρούση 

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί οι περισσότεροι να έχουν τα χωριά τους -αυτά που τόσο ζηλεύουμε όσοι δεν έχουμε- για να περάσουν εκεί αυτές τις μέρες, υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα ανθρώπων που ψάχνουν κοντινούς προορισμούς για προ-καλοκαιρινές αποδράσεις.

Φυσικά, άπαξ και ψάχνεις προορισμούς για κοντινές αποδράσεις, τύπου ένα Σαββατοκύριακο ή το πολύ τέσσερις ημέρες, το νησί αποκλείεται αυτόματα από το μυαλό σου. Όμως όχι, υπάρχουν τέσσερις εξαιρετικοί προορισμοί, πολύ κοντά στην Αθήνα, που αξίζει να τους επιλέξεις για αυτό το Σαββατοκύριακο που τόσο θέλεις να ξεκουραστείς.

Προορισμοί που σε μαγεύουν από το πρώτο κιόλας λεπτό, με πραγματική και αποστομωτική ομορφιά που απεικονίζεται στις φωτογραφίες στις φωτογραφίες των επισκεπτών, τουριστών αλλά και Ελλήνων.

Ξεκινάμε;

#1 Σπέτσες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Putomani.rs (@putomani) στις

Δύο ώρες μακριά από τον Πειραιά βρίσκεται η αρχόντισσα – όπως την αποκαλούν- του Αργοσαρωνικού, ένα μέρος με μοναδική ιστορική σημασία, με πλακόστρωτα δρομάκια και ό,τι γραφικό μπορείς να δεις σε ένα carte-postale, σε κάθε στενό.

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί που συνδέει με μαγικό τρόπο το παλιό με το νέο και αλίμονο αν δεν τον έχεις επισκεφτεί έστω μία φορά.

#2 Ύδρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ilovegreece (@ilovegreece) στις

Το «αδερφάκι» των Σπετσών, αφού όποιος πάει στο ένα, πάει και στο άλλο.

Με κάτι λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα, η Ύδρα έχει κάτι το μοναδικό, κάτι που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο νησί ή προορισμό όσο και αν ψάξεις.

Με την απαγόρευση των αυτοκινήτων στο δρόμο όλα είναι διαφορετικά, αφού τα δρομάκια έχουν μείνει αναλλοίωτα, η ατμόσφαιρα και ο αέρας είνα διαφορετικά και με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί, είναι σαν να παίρνει πνοή, χρώμα, αρώματα και ήχους ένα μέρος από παραμυθοχώρα.

#3 Αίγινα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece in your pocket ?? (@feelgreece) στις

Μιάμιση ώρα μακριά από τον Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί έναν τέλειο προορισμό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και είναι αρκετά παρεξηγημένο ως μέρος.

Ο νησιώτικος χαρακτήρας είναι πολύ έντονος όπως και ο φυσικός πλούτος της, καθώς και αυτή ως μέρος κουβαλάει κάτι το εξαιρετικό.

Ποιο είναι αυτό; Με κάποιον τρόπο, όσοι την επισκέπτονται, θέλουν πάντα να γυρίζουν εκεί.

#4 Τήνος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegean Islands (@aegeanislands) στις

Εάν η Αίγινα είναι μια φορά παρεξηγημένο μέρος, η Τήνος είναι δέκα.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες με το γρήγορο πλοίο από τη Ραφήνα, η Τήνος είναι ένα μοναδικό μέρος που αν δεν έχεις επισκεφτεί γιατί το έχεις συνδυάσει αποκλειστικά ως θρησκευτικό προορισμό, ήρθε πραγματικά η ώρα να το κάνεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegean Islands (@aegeanislands) στις

Τέλειο φαγητό, πανέμορφα γραφικά χωριά, εξαιρετικές τιμές στα πάντα και αξιοζήλευτη νυχτερινή ζωή, είναι ένας μικρός πρόλογος για αυτό το νησί.

Τι περιμένεις;