Της Μάρως Καρούση 

Επειδή διανύουμε μια «γκρίζα» εποχή των σχέσεων, του ρομαντισμού και της αγάπης, υπάρχουν ακόμα εκείνα τα ζευγάρια που μετρούν 10, 15, 20 χρόνια συμβίωσης ή γάμου και κοιτώντας τα λες, «Μα δεν γίνεται, μοιάζουν μεταξύ τους ή είναι ιδέα μου;».

Όχι λοιπόν δεν είναι ιδέα σου, αφού η επιστήμη έρχεται να σε επιβεβαιώσει.

Ποιες είναι οι τρεις μεγαλύτερες αποκαλύψεις που έκανε η επιστημονική κοινότητα, όσον αφορά στους ανθρώπους που αγαπιούνται και βρίσκονται σε σχέση για πολύ καιρό;

Όσοι μετρούν πάνω από 10 χρόνια σχέσης, αναπτύσσουν κοινά στοιχεία στο πρόσωπο 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ένα πείραμα στο οποίο μελετήθηκε η εξωτερική εμφάνιση συζύγων πάνω από 10 χρόνων, φάνηκε ότι όσο μεγαλύτερη είναι χρονικά η σχέση τους, τόσο πιο πολύ μοιάζουν στο πρόσωπο.

Το πρώτο φιλί πάντα θα μετράει 

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πραγματοποιήθηκε η ανάλογη έρευνα η οποία αποκάλυψε πως ναι, το πρώτο φιλί μετράει, καθώς σου δείχνει κατά πόσο ταιριάζεις με τον άλλο ή και όχι.

Ειδικά για τις γυναίκες, μάλιστα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το αν θα ξεκινήσει ή όχι μια σχέση.

Τρεις επιστημονικές αλήθειες για τα ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια

Όταν είσαι στεναχωρημένος/η και κοιτάς την φωτογραφία του ανθρώπου που αγαπάς, νιώθεις καλύτερα

Νέο στοιχείο για τον οποίο οι περισσότερες από εμάς δεν είχαμε ξανακούσει και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ακόμα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από ένα χρόνο, έδειξε πως όταν «πονάς» και κοιτάξεις την φωτογραφία του συντρόφου σου, ο συναισθηματικός σου πόνος θα μειωθεί.

Και αν αγγίξεις το χέρι του να ξέρεις, θα μειωθεί έως και στο μισό του!

Αρκετά «βαθύ» για επιστημονική αλήθεια δεν νομίζεις;